Ghiţă Ciobanul a ajuns la 50% dintre conturile de Facebook din România

Fraza din titlu e spusă de Adrian Boţan, de la agenţia de publicitate care a gândit campania lui Ghiţă Ciobanul. Toată discuţia a fost purtată la Future of Media, evenimentul care ne-a arătat care sunt tendinţele în media şi mobile pentru 2014.

Am încercat să notez pe Twitter ideile mai importante şi aşa a ieşit slideshow-ul de mai jos.

Totodată, la acest eveniment am avut onoarea să fiu Blogger oficial Nokia, motiv pentru care am filmat şi pozat cu un Nokia Lumia 1020, pe care l-am mai ţinut vreo câteva zile şi al cărui review o să-l scriu săptămâna viitoare. Până una-alta, am filmat o imprimantă 3D, prezentă şi ea la Future of Media, făcută de românul Viorel Spinu, în valoare de 700 de Euro (imprimanta, nu românul).

Tot la Future of Media s-au mai lansat două studii. Unul dintre ele este făcut de Microsoft şi au încercat să vadă câţi români doresc să achiziţioneze un device nou de sărbători. Dacă tot discutam despre viitorul media şi mobile, era de aşteptat să aflăm şi câţi oameni vor să-şi înceapă 2014 cu un device nou. Studiul, pe scurt, spune cam aşa.

Pentru România, 98% din cei 600 de respondenți au declarat că device-urile electronice se află pe lista lor de cumpărături de Crăciun, 66% dintre aceștia știu exact ce device își doresc, în timp ce 17% dintre consumatori declară că nu înțeleg diferitele opțiuni și specificații tehnice ale device-urilor disponibile.

La nivel de research, 50% dintre respondenți declară că se informează din review-uri online înainte de achiziție, în timp de 45% apelează la prieteni sau rude în căutare de recomandări.

Întrebați ce și-ar dori să primească drept cadou de Crăciun, 30% dintre consumatorii români au declarat că și-ar dori un laptop nou, 18% o tabletă și 29% un nou smartphone. Printre alte opțiuni vizate de români se numără dispozitive hibrid și console de gaming.

Cel de-al doilea studiu ne-a fost prezentat de Sorel Radu de la eResearch şi este despre Media Usage. Dacă tot l-a urcat Costin pe Slideshare, am să-l pun aici şi vă alegeţi voi ce credeţi că e mai important.

One Response

  1. alle 7 decembrie 2013

Leave a Reply