Acum poți testa Google Analytics și fără să deții un site sau un blog

Google a anunțat recent că s-au gândit să facă un cont de Google Analytics disponibil oricui. Pentru cine nu știe, Google Analytics e cea mai bună metodă de a măsura numărul de vizitatori pe care-i are un site. Dar face mult mai multe de-atât: îți spune și de pe ce dispozitive îți este accesat site-ul, din ce țări, orașe sau chiar ce browser folosește fiecare. E un serviciu atât de complex, încât se fac și cursuri pentru așa ceva.

De multe ori, Google Analytics te poate ajuta să-ți dai seama ce tip de conținut prinde cel mai bine pe blogul sau pe site-ul tău, să vezi pe ce pagini stau cel mai mult vizitatorii tăi, plus multe alte detalii despre cei care îți accesează conținutul.

Pentru cei care își doresc o carieră în comunicarea online, dar nu au apucat până acum să testeze uneltele folosite în acest domeniu, recomand contul de Analytics Demo. Dacă vrei să-l testezi, găsești aici toate informațiile de care ai nevoie. Ca să accesezi contul Demo de Analytics ai nevoie doar de o adresă de Google Mail. O să vezi acolo statisticile de la googlemerchandisestore.com, un magazin online deținut de Google pe care se vând diverse produse cu logo-ul companiei. E un început bun pentru cineva care vrea să învețe ce este acela Google Analytics și cum se folosește.

Leave a Reply