Gunoi e cel care aruncă pe jos

echipa let's do it romaniaDespre faptul că sunt foarte implicat în Let’s Do It-ul de anul ăsta am mai scris. De două ori chiar.

Susţin proiectul pentru că-mi place şi pentru că am impresia că se poate schimba ceva. Probabil nu vor fi schimbări atât de mari pe cât se aşteaptă unii, dar sigur vor fi.

Fiind implicat şi respectându-i pe cititorii mei, am zis că-i de bun gust să-i informez de faptul că ar putea câştiga, fără prea mult chin, nişte premii tare faine de la HP România.

Ca să poţi pune mâna pe unul dintre premii, trebuie să te ocupi puţin de cartare.

Ce reprezintă cartarea?

S-o spun ca o definiţie, că tot începe mâine şcoala: Cartarea, este procesul de identificare a mormanelor de gunoi şi de ajutorare la completarea Hărţii Deşeurilor.

Ce poţi să câştigi?

Dacă eşti cel care identificat cele mai multe mormane din ţară, o să te trezeşti la uşă cu un frumos laptop HP Pavilion G.

Dacă eşti pasionat de fotografie, să ştii că un premiu se acordă şi pentru cea mai artistică fotografie a unui morman de gunoi cartat. Se premiază impactul emoţional cu echipament de imprimare din gama multifuncţionalelor HP Photosmart.

Dacă nu ai înscris cele mai multe mormane din ţară, dar nici nu ai făcut vreo fotografie care să te premieze, să ştii că mai sun puse la bătaie două camere web HP, acordate prin tragere la sorţi.

În concluzie, n-ai nimic de pierdut dacă ajuţi la cartare.

Bine, prietene, dar cum cartez?

Cartarea s-ar putea să ţi se pară foarte grea la început, pentru că sunt destule chestii de făcut: creare cont pe site-ul Let’s Do It, identificare mormane cu nişte coordonate exacte, urcarea lor pe site împreună cu poze etc., dar o să vezi că nu-i chiar aşa. Aici, unde-ţi poţi face şi contul, găseşti toate informaţiile de care ai nevoie. Dacă nu te descurci, atât eu, cât si alţi oameni de la Let’s Do It, îţi stăm la dispoziţie.

Şi tu ce câştigi din chestia asta?

everybody-on albastruEu vreau să fiu cât mai transparent când vine vorba de campaniile de genul ăsta. În primul rând, câştigăm împreună. Câştigăm o hartă a deşeurilor completă, care ne ajută să ne dăm seama cam care-i nivelul gunoiului în ţara noastră. Mai câştigăm şi împăcarea sufletească, aia care ne zice că am încercat să schimbăm ceva şi că am aplicat metoda „schimbarea trebuie să pornească de la mine”.

Câştigăm şi o impăcare din punct de vedere moral, sau mai bine spus o speranţă, cum că generaţiile ce vor veni vor fi mai educate. Aşa cum am mai spus şi în alte articole, eu nu văd Let’s Do It, Romania, ca o metodă de ecologizare a ţării, ci mai degrabă ca pe o metodă bună de educare a populaţiei.

În Vrancea avem grijă ca oamenii dintr-un anumit sat să se ocupe de curăţenia din satul respectiv. De ce asta? Pentru că atunci când vor vedea cât este de greu să-şi adune propriul gunoi, îşi vor da seama că bine-ar fi ca data viitoare să nu-l mai arunce pe unde apucă. Dacă ne-am duce noi şi am strânge gunoaiele lor, s-ar putea să arunce şi a doua oara în acelaşi loc, pe motive de „şi-aşa vin ăia să strângă”.

Continuând cu câştigurile, eu particip la campania iniţiată de HP România şi Blogal Initiative cu acest articol.

10 Comments

 1. Rares Cojocaru 11 septembrie 2011
  • Cristian Florea 11 septembrie 2011
 2. house ... michey mouse 12 septembrie 2011
  • Cristian Florea 12 septembrie 2011
   • Yamasha 12 septembrie 2011
   • Cristian Florea 12 septembrie 2011
 3. Daniela 12 septembrie 2011
  • Cristian Florea 13 septembrie 2011
 4. Albastru 12 septembrie 2011
  • Cristian Florea 13 septembrie 2011

Leave a Reply