Acum, că ne-aţi stârnit, nu mai putem fi opriţi
Iar ultimul weekend din vacanţă l-am dansat
Despre faptul că sunt foarte implicat în Let’s Do It-ul de anul ăsta am mai scris. De două ori chiar.
Susţin proiectul pentru că-mi place şi pentru că am impresia că se poate schimba ceva. Probabil nu vor fi schimbări atât de mari pe cât se aşteaptă unii, dar sigur vor fi.
Fiind implicat şi respectându-i pe cititorii mei, am zis că-i de bun gust să-i informez de faptul că ar putea câştiga, fără prea mult chin, nişte premii tare faine de la HP România.
Ca să poţi pune mâna pe unul dintre premii, trebuie să te ocupi puţin de cartare.
Ce reprezintă cartarea?
S-o spun ca o definiţie, că tot începe mâine şcoala: Cartarea, este procesul de identificare a mormanelor de gunoi şi de ajutorare la completarea Hărţii Deşeurilor.
Ce poţi să câştigi?
Dacă eşti cel care identificat cele mai multe mormane din ţară, o să te trezeşti la uşă cu un frumos laptop HP Pavilion G.
Dacă eşti pasionat de fotografie, să ştii că un premiu se acordă şi pentru cea mai artistică fotografie a unui morman de gunoi cartat. Se premiază impactul emoţional cu echipament de imprimare din gama multifuncţionalelor HP Photosmart.
Dacă nu ai înscris cele mai multe mormane din ţară, dar nici nu ai făcut vreo fotografie care să te premieze, să ştii că mai sun puse la bătaie două camere web HP, acordate prin tragere la sorţi.
În concluzie, n-ai nimic de pierdut dacă ajuţi la cartare.
Bine, prietene, dar cum cartez?
Cartarea s-ar putea să ţi se pară foarte grea la început, pentru că sunt destule chestii de făcut: creare cont pe site-ul Let’s Do It, identificare mormane cu nişte coordonate exacte, urcarea lor pe site împreună cu poze etc., dar o să vezi că nu-i chiar aşa. Aici, unde-ţi poţi face şi contul, găseşti toate informaţiile de care ai nevoie. Dacă nu te descurci, atât eu, cât si alţi oameni de la Let’s Do It, îţi stăm la dispoziţie.
Şi tu ce câştigi din chestia asta?
Eu vreau să fiu cât mai transparent când vine vorba de campaniile de genul ăsta. În primul rând, câştigăm împreună. Câştigăm o hartă a deşeurilor completă, care ne ajută să ne dăm seama cam care-i nivelul gunoiului în ţara noastră. Mai câştigăm şi împăcarea sufletească, aia care ne zice că am încercat să schimbăm ceva şi că am aplicat metoda „schimbarea trebuie să pornească de la mine”.
Câştigăm şi o impăcare din punct de vedere moral, sau mai bine spus o speranţă, cum că generaţiile ce vor veni vor fi mai educate. Aşa cum am mai spus şi în alte articole, eu nu văd Let’s Do It, Romania, ca o metodă de ecologizare a ţării, ci mai degrabă ca pe o metodă bună de educare a populaţiei.
În Vrancea avem grijă ca oamenii dintr-un anumit sat să se ocupe de curăţenia din satul respectiv. De ce asta? Pentru că atunci când vor vedea cât este de greu să-şi adune propriul gunoi, îşi vor da seama că bine-ar fi ca data viitoare să nu-l mai arunce pe unde apucă. Dacă ne-am duce noi şi am strânge gunoaiele lor, s-ar putea să arunce şi a doua oara în acelaşi loc, pe motive de „şi-aşa vin ăia să strângă”.
Continuând cu câştigurile, eu particip la campania iniţiată de HP România şi Blogal Initiative cu acest articol.
10 Comments
O sa ma inscriu si eu. La amandoua :))
Te asteptam cu drag, dar sa nu indraznesti sa scrii mai bine decat mine la asta de la Blogal Initiative :))
Glumesc, bineinteles
…unii profita de aceasta chestie sa-si publice pe facebook poze cu ei …. sa vada lumea ce grozavie au facut si sa loveasca fetele in corazon cu bunatatea si bunul simt care l-au avut in momentul in care s-au simtit sa se duca sa aduna gunoaiele altora ! ;)
Astea-s interesele lor. Chiar si-asa, bine ca aduna gunoiul, nu? :)) Pana la urma fetele de genul lor nu le impresionezi asa. S-ar putea trezi cu o reactie de genul: „Ba, gunoier ai ajuns. Nu-mi place de tine”
Anul trecut nu am fost, s-a facut adunarea pe undeva pe la marginea orasului, fara sa am cum sa ajung…sa vedem anul asta ce organizare va fi.
Intereseaza-te si tu :D Ca sa stii dinainte
Sunt multi pe lumea asta carora nu le pasa de curatenia din oras sau mai bine zis de cei de langa ei pentru ca noi ne omoram putin cate putin unul pe celalalt din prostia noastra.
Asta asa e, dar macar o sa fim impacati cu ideea ca am incercat sa schimbam ceva
Am si eu o intrebare de troll: Ce se intampla dupa let’s do it Romania? Mormanele de gunoi care se vor forma dupa, in locul celor vechi, cine le mai strange?
Si nu, nu esti gunoi daca arunci pe jos.
Ideea e ca ele, usor-usor, sa fie din ce in ce mai mici. De-aia spuneam ca-i un proiect bazat mai mult pe educatie, decat pe ecologizare. E un proiect care va avea rezultate pe termen lung.