Hă, hă. Ce vechi e ăsta, îl ştiam de o grămadă de timp

ce vechi e astaInternetul reprezintă de cele mai multe ori o luptă spre a arăta cât de fain eşti tu şi câte cunoştinţe ai pentru că foloseşti calculatorul. În majoritatea cazurilor, lucrul ăsta se întâmplă pe reţelele de socializare, unde poţi să-ţi expui prin diverse update-uri talentele, sau pe blogurile altora, unde, dacă laşi comentarii, poţi face acelaşi lucru.

O idee cel puţin enervantă de băgare în seamă este să-i spui unuia care postează un filmuleţ, o ştire, o imagine, un banc etc., că tu ştiai de acel filmuleţ, ştire, imagine, banc etc. înaintea lui şi că filmuleţul, ştirea, imaginea, bancul etc. sunt vechi decât lumea, iar el, înapoiat fiind, n-a fost în stare până acum să găsească pe internet acel filmuleţ, ştire, imagine, banc etc., motiv pentru care ar trebui să se întoarcă în peştera lui fără internet şi să plângă.

Care-i motivul pentru care faceţi asta, că eu nu vă înţeleg? Da, o fi vechi filmuleţul, ştirea […] etc., dar dacă omul abia acum a dat peste ea pentru că atunci când ai văzut-o tu era prea ocupat cu altele, care-i problema? Cu ce-ţi distruge ţie starea zen faptul că el abia acum râde la filmuleţul, ştirea, imaginea, bancul etc.-ul respectiv, iar tu ai făcut-o cu vreo 2 ani în urmă?

Aş dori, dacă se poate, să-mi explice şi mie cineva fenomenul ăsta, vă rog.

Mulţumesc!

*photo via

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • Mariciu 25 Noi 2011, ora 18:10

  Toată faza asta este pe principiul „primul om care a ajuns pe Lună”.

  Pierdem zi de zi ore intregi pe net. Cand gasim un filmulet haios simtim ca am primit o medalie (il trecem la reusitele zilei). Ei bine, cand altcineva primeste respectiva medalie a doua zi, simtim nevoia de a ne arata superioritatea ca..deh.. noi am primit medalia cu o zi inaintea lui.

  Cred eu. :)

  • Florea Cristian 25 Noi 2011, ora 18:44

   Suna destul de logic ce zici tu, dar da-o naibii de medalie, ca oricum nu te baga nimeni in seama :)) Macar daca te-ar fi ajutat la ceva, sau daca chiar ai fi primit ceva pentru descoperirea aia. Daca te duci si ii zici aluia ca tu ai vazut-o inaintea lui, nu faci decat sa fii penibil, nimic mai mult

 • ZeceDeZero 26 Noi 2011, ora 01:04

  Putin offtopic: „Internetul reprezintă de cele mai multe ori o luptă spre a arăta cât de fain eşti tu” ai punctat foarte bine asta. De aici ar putea porni o discutie interesanta…

  • Florea Cristian 26 Noi 2011, ora 08:54

   Pai, hai, porneste-o tu pe blog si o continuam noi prin comentarii :D

   • ZeceDeZero 26 Noi 2011, ora 10:37

    Asta e o treaba care trebuie gandita putin, nu pot s-o arunc asa. Poate imi iese ceva acceptabil pana luni-marti si mai vedem :)

   • Florea Cristian 26 Noi 2011, ora 14:59

    Ok. Imi zici si mie pe Twitter cand publici :D Chiar sunt curios

   • ZeceDeZero 26 Noi 2011, ora 22:29

    Iti zic. Oricum nu tre’ sa scriu mare lucru, ca doar am zis ca facem discutie :)) doar sa am chef sa scriu 5-10 randuri cu cap.

   • ZeceDeZero 26 Noi 2011, ora 22:38

    Update: si sa nu uitam ca blogul meu are o deschidere mai mica, dar incercam, n+are ce sa doara.

   • Florea Cristian 27 Noi 2011, ora 09:10

    Toate blogurile au avut o deschidere mica la inceput. De-aia trebuie sa scrii cat mai mult

 • SingurEu 26 Noi 2011, ora 01:13

  Mi se pare trollaj decent. Pentru că, până la urmă, există tot timpul din lume să verifici cât e de vechi şi să-i faci o introducere ca atare: fie te dai că ştiai că e vechi, dar rămâne de actualitate (pt. că e interesant / amuzant / #pulamea), fie recunoşti spăşit că abia acum ai dat peste el (şi că observi că are o vechime de…), cazuri în care nu prea mai merge trollarea în ceea ce priveşte „înapoierea” autorului.

  • Florea Cristian 26 Noi 2011, ora 08:56

   Îmi place cum pui problema. Până la urmă chiar că te poţi feri de trolling de genul ăsta dacă foloseşti cuvintele care trebuie. Uite că la asta nu m-am gândit…

 • Ela 28 Noi 2011, ora 15:51

  Da, nici eu nu princep nevoia unora de a sublinia faptul ca x informatie de pe Internet nu este recenta, pentru ca nimeni nu le stie pe toate si mai mult ca sigur ca nici el, carcatosul, nu are habar despre o multime de lucruri care s-au intamplat deja.

  • Florea Cristian 28 Noi 2011, ora 17:27

   Asa e, dar e mai usor sa-i critici pe altii decat sa te analizezi pe tine