Hai să ajutăm și noi părinții copiilor bolnavi de cancer

Săptămânile trecute s-a vorbit foarte mult despre asta. Eu n-am apucat să scriu, dar n-am uitat. Și, pentru că mai e nevoie de implicare, încă nu e prea târziu.

Vreau să vorbim despre MagicHome, un proiect care-și propune să construiască o casă de 700 de metri pătrați lângă Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni. Această casă magică îi va găzdui gratuit pe părinții care au copii internați cu afecțiuni grave și, pe lângă găzduire, le va oferi acces la o serie de facilități normale, dar care lipsesc cu desăvârșire acum: un duș, un loc unde să-și spele și să-și usuce hainele, mese zilnice etc.

În acest moment, părinții copiilor cu afecțiuni grave își trăiesc viața pe un scaun de spital, așteptând. O așteptare care poate dura zile, săptămâni, luni sau chiar ani. O așteptare care uneori înseamnă speranță, dar alteori poate însemna plânset sau deznădejde.

pentru magichomeMagicHome vrea să-i ajute pe acești părinți. Iar ca să facă acest lucru are nevoie de 100.000 de SMS-uri la numărul 8844. Pentru tine e simplu: trebuie doar să dai un SMS cu cuvântul MAGIC la 8844 și vei dona 2 €. În fiecare lună, din abonamentul tău vor fi retrași automat câte 2 € care vor ajuta la construirea casei pentru început și, ulterior, la întreținerea ei. Iar dacă la un moment dat vrei să nu mai donezi, poți opri acest serviciu foarte ușor, trimițând Magic Stop la același număr, 8844.

Momentan, s-au strâns 87.522 SMS-uri. Nu mai e foarte mult până la obiectivul propus, dar încă mai e nevoie de contribuția a aproape 12.500 de oameni care să doneze.

Mai mult, la Galateca se află o încăpere amenajată ca un salon de spital, unde oameni cu sufletul mare stau pe un scaun asemănător cu acela pe care trebuie să stea, de obicei, părinții copiilor cu afecțiuni grave. În fiecare zi va sta cineva acolo până în momentul strângerii numărului total de 100.000 de SMS-uri. Au fost sute de oameni până acum. Zeci dintre ei îmi sunt prieteni și-i apreciez pentru curajul avut și pentru implicare. Am vrut și eu să-mi fac o programare, dar până în februarie este ocupat tot. Chiar și de Crăciun, pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, oameni binevoitori care vor să facă awareness acestei cauze stau pe acel scaun motivându-și prietenii să doneze.

Înainte de final te invit să vezi spotul campaniei, iar dacă vrei să urmărești în timp real oamenii care stau pe scaunul despre care menționam mai sus, te invit pe această pagină. Dacă vrei să iei și tu un loc pe scaun, te poți programa aici.

Plus un clip făcut la 7 zile după începerea acțiunii:

În încheiere reiau îndemnul: ajută și tu cu un SMS la 8844. E de-ajuns să trimiți cuvântul MAGIC și vei contribui cu o donație de 2 € din abonamentul tău. 2 € înseamnă o bere în oraș. Sau 1/5 dintr-un abonament Netflix. 2 € nu e mare lucru pentru noi, dar reprezintă enorm pentru MagicHome. Iar după ce ai donat, te invit să dai informația mai departe, să audă și prietenii tăi și să se implice și ei. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine.

Detalii despre campanie găsești pe https://pentrumagichome.ro

Leave a Reply