Hai să fim mai buni, nu mai fericiţi

hai sa fim mai buni, mai fericitiAm aşteptat Crăciunul doar ca să pot publica articolul ăsta.

Glumesc, bineînţeles, dar dacă tot de Crăciun ni se spune să fim mai buni, vreau să intrăm mai bine în inima subiectului.

Aminteşte-ţi când ai zâmbit pentru ultima oară fără să ai vreun motiv întemeiat. Aminteşte-ţi când ai făcut pentru ultima oară un om fericit, fără să ai vreo obligaţie faţă de el. E greu să-ţi aminteşti chestii din astea, aşa-i?

Suntem mai buni de Crăciun, dar cu fericirea cum rămâne? Degeaba eşti bun pentru că aşa trebuie, dacă uiţi că bunătatea trebuie să fie mână în mână cu fericirea.

N-o să reuşim niciodată să fim buni pe parcursul unui an întreg (nici măcar pe parcursul postului Crăciunului nu reuşim), dar să facem nişte oameni fericiţi putem întotdeauna.

Încearcă să zâmbeşti de fiecare dată când te salută cineva

Oricât de prost ţi-a mers în ziua respectivă, încearcă asta şi urmăreşte rezultatele. Satisfacţia va fi pentru amândoi, îţi garantez. Lui îi vei face ziua mai bună pentru că te va vedea zâmbind şi motivat, iar tu vei avea satisfacţia de a face un om să se simtă bine.

Încearcă să-ţi formezi un reflex din a zâmbi în momentul în care saluţi. Nimănui nu-i plac oamenii mult prea serioşi.

Râzi. Sau fă oamenii să râdă.

Iar aici nu spun că trebuie să faci pe clovnul, sau să înveţi bancuri de pe net. Poţi face oamenii să râdă şi cu ironii, sau cu jocuri mici de logică.

Din toată logica studiată în clasa a IX-a, cel mai interesant mi s-a părut momentul în care mi-am dat seama că toate bancurile sau frazele care stârnesc râsul sunt nişte mici jocuri de logică. E foarte important pentru fericirea ta şi a celor din jur să ştii asta.

Share the happiness. Ca s-o primeşti înapoi.

Nu ştiu cum e cu celelalte lucruri, dar când vine vorba de fericire şi zâmbete, cât dai, atât primeşti. Un om fericit o să te facă şi pe tine să te simţi bine. Iar dacă tu devii fericit, fără să vrei o să-l faci şi pe cel care a avut griă de asta să se simtă mai bine.

Râsetele generază râsete, iar fericirea generează mai multă fericire.

Hai să fim mai buni de Crăciun cu scopul de a fi mai fericiţi, nu cu scopul de a face asta pentru că aşa e bine.

9 Comments

 1. Ruxandra 27 decembrie 2011
  • Cristian Florea 27 decembrie 2011
   • Ruxandra 27 decembrie 2011
   • Cristian Florea 27 decembrie 2011
 2. Alex Grama 28 decembrie 2011
  • Cristian Florea 28 decembrie 2011
   • Alex Grama 28 decembrie 2011
 3. Tasia 30 decembrie 2011
  • Cristian Florea 31 decembrie 2011

Leave a Reply