Hai să fim mai buni, nu mai fericiţi

hai sa fim mai buni, mai fericitiAm aşteptat Crăciunul doar ca să pot publica articolul ăsta.

Glumesc, bineînţeles, dar dacă tot de Crăciun ni se spune să fim mai buni, vreau să intrăm mai bine în inima subiectului.

Aminteşte-ţi când ai zâmbit pentru ultima oară fără să ai vreun motiv întemeiat. Aminteşte-ţi când ai făcut pentru ultima oară un om fericit, fără să ai vreo obligaţie faţă de el. E greu să-ţi aminteşti chestii din astea, aşa-i?

Suntem mai buni de Crăciun, dar cu fericirea cum rămâne? Degeaba eşti bun pentru că aşa trebuie, dacă uiţi că bunătatea trebuie să fie mână în mână cu fericirea.

N-o să reuşim niciodată să fim buni pe parcursul unui an întreg (nici măcar pe parcursul postului Crăciunului nu reuşim), dar să facem nişte oameni fericiţi putem întotdeauna.

Încearcă să zâmbeşti de fiecare dată când te salută cineva

Oricât de prost ţi-a mers în ziua respectivă, încearcă asta şi urmăreşte rezultatele. Satisfacţia va fi pentru amândoi, îţi garantez. Lui îi vei face ziua mai bună pentru că te va vedea zâmbind şi motivat, iar tu vei avea satisfacţia de a face un om să se simtă bine.

Încearcă să-ţi formezi un reflex din a zâmbi în momentul în care saluţi. Nimănui nu-i plac oamenii mult prea serioşi.

Râzi. Sau fă oamenii să râdă.

Iar aici nu spun că trebuie să faci pe clovnul, sau să înveţi bancuri de pe net. Poţi face oamenii să râdă şi cu ironii, sau cu jocuri mici de logică.

Din toată logica studiată în clasa a IX-a, cel mai interesant mi s-a părut momentul în care mi-am dat seama că toate bancurile sau frazele care stârnesc râsul sunt nişte mici jocuri de logică. E foarte important pentru fericirea ta şi a celor din jur să ştii asta.

Share the happiness. Ca s-o primeşti înapoi.

Nu ştiu cum e cu celelalte lucruri, dar când vine vorba de fericire şi zâmbete, cât dai, atât primeşti. Un om fericit o să te facă şi pe tine să te simţi bine. Iar dacă tu devii fericit, fără să vrei o să-l faci şi pe cel care a avut griă de asta să se simtă mai bine.

Râsetele generază râsete, iar fericirea generează mai multă fericire.

Hai să fim mai buni de Crăciun cu scopul de a fi mai fericiţi, nu cu scopul de a face asta pentru că aşa e bine.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Ruxandra 27 Dec 2011, ora 14:16

  Nu am înţeles niciodata chestia cu ” să fim mai buni de Crăciun”. Am spus-o şi pe alte bloguri şi o să o spun şi aici. Dacă în restul anului nu eşti un om bun, vesel, optimist, nu vei putea face toate astea doar pentru că este Crăciunul. Oamenii au nevoie de oameni, de încurajări, de motivaţie, de zâmbete, de fapte de bune, de sprijin şi căldură. Toate astea ar trebui făcute mereu, zilnic, nu doar 3 zile pe an.

  • Florea Cristian 27 Dec 2011, ora 19:26

   De-ar gândi toţi ca tine, ce bine-ar mai fi.

   • Ruxandra 27 Dec 2011, ora 20:22

    Mulţumesc. Toţi ar trebui să fie şi să gândească aşa.
    Vreau să te întreb ceva legat de notificările pe mail. Când primesc mail că s-a scris un comentariu nou, apare link-ul dar nu se poate da click pe el, adică trebuie dat copy/paste în browser ca să ajung la articol. Chestia asta se întâmplă de vreo săptămână. Am zis să îţi zic ca să ştii.

   • Florea Cristian 27 Dec 2011, ora 22:41

    Hai că verific imediat. Mersi că mi-ai zis!

 • Alex Grama 28 Dec 2011, ora 03:07

  Sărbătoarea asta a naşterii lui Iisus şi Sir Isaac Newton reprezintă apogeul sublim al ipocriziei, când toţi ne punem măştile şi jucăm un teatru pe care eu îl consider cel puţin macabru. Interesant totuşi că există schimbarea asta în masă catalizată doar de o sărbătoare. Oricum, totul a trecut şi cred că întreaga cortină s-a tras. Vine acum revelionul când lumea îşi va arăta adevărata faţă.

  Spuneai de fapte bune. Cred că am ajuns la stadiul în care nu există faptă bună fără egoism. Asta e lege.

 • Tasia 30 Dec 2011, ora 18:42

  Nu am citit articolul de Craciun, dar iata ca il citesc inainte de Revelion si o sa incerc sa pun in aplicare sfaturile tale!

  • Florea Cristian 31 Dec 2011, ora 09:08

   Oricând cred că este binevenit. Crăciunul a fost doar un pretext ca să-l scriu.