Ce poți face la Poiana Brașov când nu e zăpadă

Până de curând, Poiana Brașov mi se părea una dintre stațiunile care oferă cam tot ce-ți trebuie în timpul iernii (cu cel mai bun domeniu schiabil din țară și 150 de tunuri de zăpadă, care pot face pârtiile să funcționeze și la 15 grade Celsius), dar care în sezonul călduros nu prea are nimic de oferit.

Acum câteva săptămâni am fost cu colegii din Kooperativa 2.0 într-un team building la Poiana Brașov și am înțeles că stațiunea e pregătită pentru turiști chiar și atunci când nu e zăpadă. Am prins o vreme ploiasă și a fost perfectă pentru ce aveam noi de gând să facem. Pentru că am vrut să vedem cum sunt serviciile de la Hotel Aplin Poiana Brașov și să verificăm dacă într-adevăr când mergi acolo uiți de ceea ce se întâmplă în afara resortului. Și da, așa e: dacă ajungi la Hotel Alpin, nu-ți mai trebuie altceva. Dar hai să vezi de ce spun asta:

Serviciile pe care le oferă Hotel Alpin Poiana Brașov:

1. Peste 800 de locuri de cazare la 4 stele. Iar dacă vrei, poți alege să te cazezi într-un apartament cu două camere (au 114 astfel de apartamente) sau într-o cameră amenajată în stilul anilor ’30, ca în pozele de mai jos. Mi-a plăcut și faptul că au amenajat o cameră pentru persoanele cu dizabilități, lucru pe care nu-l vezi prea des.

apartament - hotel alpin poiana brasov

camera in stilul anilor 30 - hotel alpin poiana brasov

vedere de pe balcon - hotel alpin poiana brasov2. Cinci restaurante, cu diverse teme și meniuri: gastronomie internațională, preparate cu specific românesc, italian etc. N-am foarte multe poze din restaurante, dar găsești lista lor întreagă pe site.

3. Detoxifiere all-inclusive. Nu știu dacă se numește chiar așa, dar sistemul e foarte interesant: te duci la Hotel Alpin în Poiana Brașov, le zici că vrei să faci o detoxifiere, iar ei au grijă de tot ce însemană asta: îți fac analize înainte și după programul de detox, îți fac mâncare specială pentru așa ceva, pe care ți-o dau la orele potrivite în funcție de programul tău, îți oferă niște servicii SPA care să te ajute la detoxifiere și un program de activități gândit special pentru tine. Bineînțeles, există un restaurant special pentru cei care aleg să facă detox și e făcut în așa fel încât în drumul tău spre restaurant să nu ajungă la nasul tău mirosurile mâncărurilor din alte restaurante, unde nu sunt produse pentru detox, să-ți fie cât mai ușor să faci această cură. Mai multe detalii găsești aici.

detox hotel alpin poiana brasov

4. Cel mai bun Spa din România (cel puțin așa a fost desemnat în anul 2014). Pot fi făcute peste 100 de proceduri aici, cu împachetări în tot felul de uleiuri, masaje și alte lucruri care se fac la SPA și pe care eu nu le înțeleg. :)) Fetele au fost foarte încântate de el, deci avem confirmarea că e ce trebuie. Apropo, au și o sală în care poți face proceduri de Spa în cuplu, ceea ce mi s-a părut foarte tare. Găsești aici mai multe detalii.

spa hotel alpin poiana brasov

5. Piscină semiolimpică (lungă de 25 m, adâncă de la 1,5 m la 2,2 m) + jacuzzi + piscină pentru copii + 2 saune (una umedă și una uscată). Noi am văzut un meci din Campionatul European direct din piscină. Deci se pot face și din astea. ⚽️ Există și o piscină outdoor, dar cum ploua când am fost noi, n-am testat-o.

piscina hotel alpin poiana brasov

6. Sală de jocuri – biliard, ping pong, jocuri cu mașini SEGA, air hockey și multe altele. Ne-am distrat bine acolo, recunosc.

sala de jocuri - hotel alpin poiana brasov

7. Sală de fitness și forță, pentru cei mai sportivi dintre voi. Eu n-am vizitat-o, dar găsiți pe site mai multe detalii.

8. Săli de escape room. Da, e puțin neobișnuit să găsești într-un hotel 6 săli de escape room, dar când îți dorești să le oferi turiștilor tot ce le trebuie ca să se simtă bine în hotelul tău, faci și așa ceva. N-am vizitat escape room-urile, dar a fost Malaezu și a scris aici despre. Din câte am înțeles, numărul de săli îl face să fie cel mai mare escape room din România.

9. Săli de conferințe. Au organizat 41 de de spații în care se pot ține întâlniri sau conferințe. Pot ține maxim 600 de invitați într-o astfel de sală.

10. Programe destinate copiilor: locuri de joacă supravegheate, activități și ateliere pentru copii, excursii, programe cu animatori ca Mickey Mouse, clovni, prințese etc. Pe scurt, poți să-ți lași copilul acolo și tu să-ți vezi de Spa sau de altele.

loc de joaca pentru copii - hotel alpin poiana brasov

11. Diverse activități outdoor. Dacă ajungi acolo, întreabă la recepție ce activități outdoor îți recomandă. Îți pot spune despre trasee cu bicicleta sau ATV-ul (și-ți zic și de unde să închiriezi biciclete sau ATV-uri, dacă vrei) sau trasee montane, de făcut la pas. Personalul este acolo fix pentru ce ar trebui să fie angajații dintr-un hotel: ca să te ajute să ai o ședere cât mai plăcută în zonă.

După ce ai citit despre serviciile pe care le oferă Hotel Alpin din Poiana Brașov, sigur ți-ai dat seama că ploaia nu ne-a încurcat nici măcar pentru o secundă în team buildingul nostru, pentru că am avut atât de multe activități din care am putut alege încât n-a fost nevoie de vreme frumoasă. Dacă vrei să citești informații direct de la sursă în legătură cu serviciile pe care le oferă hotelul, găsești pe site detalii.

Tags:

2 Comments

  1. Joie Negru 13 iulie 2016
    • Cristian Florea 13 iulie 2016

Leave a Reply