Îl căutăm pe Pax cu ajutorul Facebook-ului

Online-ul se dezvoltă continuu. Facebook-ul devine mai mult decât o simplă reţea de socializare unde pui nişte poze şi comentezi cu prietenii.

S-au salvat vieţi datorită Facebook-ului, s-au promovat campanii umanitare cum poate nu s-au mai promovat în altă parte, unele site-uri şi-au făcut recorduri de vizitatori sau înscrieri în concursuri şi campanii datorită Facebook-ului. S-au făcut tot felul de pagini, începând cu Fan Page-uri de vedete şi terminând cu nişte conturi ale unor animale de casă.

Astăzi am descoperit că s-a pierdut un câine, pe nume Pax, iar oamenii care-l caută s-au gândit să facă o pagină de Facebook pentru asta.

De la anunţuri lipite pe stâlpi şi rubrici micuţe în ziare, s-a ajuns la crearea de Fan Page-uri pe Facebook pentru a găsi animalele pierdute.

De ce? Pentru că o astfel de pagină ar putea avea mai mult impact decât un anunţ în ziar, sau un afiş lipit pe un stâlp. Oamenii nu mai citesc ziare decât online, iar când se plimbă, nimeni nu se uită pe stâlpi ca să vadă anunţuri. Foarte rar am zărit anunţuri pe stâlpii din Focşani, iar acest lucru s-a întâmplat pentru că probabil aşteptam pe cineva şi, plicitsit fiind, îmi aruncam ochii detaliat peste tot.

Dar o pagină de Facebook nu poate fi trecută cu vederea atât de uşor. Dacă eu trimit câte-o invitaţie de Like tuturor prietenilor mei de pe Facebook, sunt sigur că 80% dintre ei se uită la invitaţie. 20% o lasă acolo, ca toate invitaţiile pe care le primesc, dar majoritatea se uită. Nu contează dacă vor da Like sau nu, contează că au văzut anunţul şi că, probabil, dacă-l vor vedea pe Pax, li se va aprinde un beculeţ în căpuşor şi îşi vor aminti de invitaţia mea.

Eu salut şi respect iniţiativa celui care a făcut pagina şi vă invit să vă spuneţi şi voi părerea.

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 23 Ian 2011, ora 00:18

  Din punctul meu de vedere e foarte bine ca a facut o pagina de facebook pentru ca are mare impact asupra lumii, nu cred ca exista in lumea asta om care sa aibe acces la internet si sa nu stea minim 5 minute pe facebook:D

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 02:55

   s-ar putea sa existe, ca nu e facebook-ul chiar atat de mare (cu toate ca are mai multi utilizatori decat populatia Braziliei), dar tot multi sunt

 • Rux 23 Ian 2011, ora 00:43

  Nu prea folosesc facebook-ul, pentru ca nu prea am cand si pentru ca nu am prea multi prieteni. Interesant ce se intampla pe acolo. Sper ca Pax sa fie gasit. Probabil ca si lui ii e frig si urat fara familia lui.

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 02:56

   prietenii ii poti gasi foarte usor. ia incearca sa-i cauti pe fostii colegi din liceu. o sa fii uimita de cati sunt :D

   • Rux 23 Ian 2011, ora 22:41

    Am găsit colegii din liceu. Ba chiar şi unii din şcoala generala. Voiam să spun că nu prea am prieteni cu care să vorbesc destul de des. :)

   • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 22:46

    poti incerca sa-ti promovezi blogul :D

   • Ruxandra 23 Ian 2011, ora 22:54

    Si sa-mi fac Fan Page? :D

   • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 22:57

    nu neaparat, il poti promvoa si fara fan page. trimiti update-uri cu articole de pe blogul tau. dar intai mai adauga niste prieteni, cu toate ca nu-i cunosti, dar poate-s bloggeri pe care-i mai citesti…

 • ovi sirb 23 Ian 2011, ora 12:12

  Ca să ştii pe cine să saluţi şi respecţi pentru pagină: Dan Ştefancu e vinovat :)

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 12:20

   Bănuiam eu că e mâna lui pe undeva, sau a ta. Mulţumesc pentru comentariu!

 • curadeslabire.eu 23 Ian 2011, ora 15:01

  CE scump ee:X

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 18:16

   daca nu era atat de dragut, nu cred ca mai faceau oamenii Facebook Fan Page pentru a-l gasi. sigur il iubesc mult

 • Catalin 23 Ian 2011, ora 15:13

  Sincer sa fiu nu prea cred ca o astfel de campanie va avea rezultate, din cei de pe faceboolk care citesc anuntul cel mult 1 % sunt din acolasi oras cu tine

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 18:16

   eu am majoritatea prietenilor de pe Facebook din acelasi oras cu mine. Din pacate nu sunt din acelasi oras cu Pax, deci nu prea am cum sa ajut campania. Dar daca tu esti din Timisoara spre exemplu si trimiti invitatii numai prietenilor din Timisoara, saunt mari sanse ca aceasta campanie sa prinda :D

 • Luka D 25 Ian 2011, ora 01:56

  Nu cred ca il gasim prin B dar nah … merita incercat :)

  • Florea Cristian 25 Ian 2011, ora 08:14

   nici în Focşani nu cred că-l găsim, dar mie îmi place iniţiativa, adică ideea de a creea o pagină de Facebook special pentru acest lucru. Să fi fost în locul lor, aş fi făcut la fel :)