I’m not antisocial, I’m just not user friendly

FacebookDin punctul de vedere al notificărilor spammy pe care le primeşti şi al acţiunilor pe care trebuie le faci (uneori) fără să vrei, Twitter-ul rămâne cel mai tare orice-aţi încerca voi să argumentaţi (în comparaţie cu Facebook-ul, desigur). Să intrăm puţin în inima acestui subiect, de socializare online, cu trimitere directă către Facebook.

Numerotez:

1. Dacă un prieten de-al tău participă la un concurs organizat pe Facebook în care trebuie să strângă cât mai multe Like-uri pentru o postare aflată pe pagina blogului x (organizatorul concursului), trebuie întâi să dai Like paginii şi abia după aceea postării lăsate de prieten. Asta înseamnă că update-urile care se vor scrie pe pagina blogului x îţi vor apărea ţie în timeline. Not so good. Când vine vorba de Twitter, un RT poţi să-l dai fără să urmăreşti contul bloggerului x, sau contul prietenului.
Chestia asta nu-mi place, dar dacă mă voi folosi de ea ca să-mi cresc numărul de Like-uri pe pagină, să nu mă înjuraţi.

2. Primeşti zeci de invitaţii la tot felul de evenimente. E de-ajuns ca un prieten de-al tău să fi primit invitaţia, că o poate da mai departe fără să clipească. Va trebui să dai „Nu particip” la 100 de evenimente, pe care le primeşti chiar dacă nu se întâmplă în oraşul tău. Iar dacă ai dat, din greşeală „Poate particip” la unul dintre event-uri, poţi primi GRATIS zeci de mesaje private de la iniţiatorul evenimentului.

M-am întrebat o grămadă de timp cum de îmi trimite mie un nene zeci de mesaje private, dacă eu nu-l aveam la prieteni. Am înţeles într-un sfârşit că am dat click pe „Poate” în loc de „Nu” atunci când mi-a trimis cineva invitaţie la un eveniment organizat de el.

3. Aş vrea un buton care-mi permite să dau block tuturor aplicaţiilor şi jocurilor de pe Facebook. Nu mai suport ca tot felul de dubioşi să-mi trimită pe Wall „X a pus o întrebare despre tine. Click aici ca s-o vezi”. Nu mă interesează, serios, nicio întrebare despre mine, sau cum voi arăta la 80 de ani, care-s gadget-urile mele preferate, sau mai ştiu eu ce.

4. „X te invită să dai like paginii Minunatul blog al lui X”. Dau Ignore. Două zile mai târziu „X te invită să dai like paginii Minunatul blog al lui X”. Dau Ignore. Două zile mai târziu „X te invită să dai like paginii Minunatul blog al lui X”. FUUUUU

Şi eu am trimis o dată invitaţie de Like tuturor prietenilor pe care-i aveam, dar O SINGURĂ DATĂ. Dacă omul refuză prima dată, să nu crezi că două zile mai târziu îşi schimbă părerea. Dacă-i place blogul tău, dă Like paginii şi fără să-i trimiţi tu invitaţii spammy.

5. „Gigi te-a adăugat în grupul Gigeii de pe Facebook”. Na belea, Facebook permite grupuri, iar toţi interesanţii au învăţat cum se creează unul şi cum se invită prieteni. Nu ştiam de ce am plecat la 8 la şcoală, iar la 14:30, când am ajuns, aveam 30 de mesaje necitite în Inbox. Mno, ce credeţi? Gigi m-a băgat în grupul lui fără acordul meu. Că aşa-i în grupuri, ca la puşcărie, te bagă omu’ fără să te întrebe dacă vrei.

6. „Tu, Ion, Gheorghe şi alţi 5 prieteni aţi fost etichetaţi în albumul lui Vasilica”. Ce crezi că se află în albumul ăla? O poză cu un calendar, iar moaca ta apare fix pe ziua în care te-ai născut. Wooow, ce tare! Mereu mi-am dorit ca faţa mea să fie pe un calendar (not). Apeşi pe „Şterge etichetă”.

O oră mai târziu: „Tu, Vasilica, Ion si alţi 5 prieteni aţi fost etichetaţi în albumul lui Gheorghe”. Mergând pe deviza „Dacă tot îi prost unu, să fim cu toţii”, face şi Vasilică acelaşi calendar.

7. Cu asta închei, că deja m-am lungit prea mult. Urăsc update-urile din feed în care mi se spune că Floredana sau Lucreţiu tocmai şi-au schimbat poza de profil sau au adăugat la prieteni pe nu ştiu cine. Domnule Zuckerberg, chiar nu mă interesează acest detaliu! Mulţumesc pentru atenţie.

Aşa cum v-am obişnuit, vă aştept să completăm lista.

24 Comments

 1. Adi 3 februarie 2011
  • Cristian Florea 3 februarie 2011
   • Adi 3 februarie 2011
   • Cristian Florea 3 februarie 2011
   • Adi 3 februarie 2011
   • Cristian Florea 3 februarie 2011
  • Razna 3 februarie 2011
   • Cristian Florea 3 februarie 2011
 2. INfinit 3 februarie 2011
  • Cristian Florea 3 februarie 2011
 3. Razna 3 februarie 2011
  • Cristian Florea 3 februarie 2011
   • Razna 3 februarie 2011
   • Cristian Florea 3 februarie 2011
 4. Razna 3 februarie 2011
  • Cristian Florea 3 februarie 2011
 5. i4ever 3 februarie 2011
  • Cristian Florea 3 februarie 2011
 6. rivi 3 februarie 2011
  • Cristian Florea 4 februarie 2011
 7. Marius 4 februarie 2011
  • Cristian Florea 4 februarie 2011
 8. Mihaela 4 februarie 2011
  • Cristian Florea 4 februarie 2011

Leave a Reply