În ce lume trăim?

Vă spun eu, trăim într-o lume în care divertismentul nu mai are nicio treabă cu mila sau suferinţa. Televiziunile se înghesuie să filmeze dezastre, nu pentru a arăta oamenilor ce se întâmplă prin lume, ci pentru a-şi face rating de pe urma celor care suferă.

Reporterii, dacă ar putea, i-ar lua interviu chiar şi celui care a murit deja într-un accident foarte grav, să-l întrebe cum s-a simţit şi dacă s-a speriat. Aruncăm ochii la reportaje făcute doar pentru a arăta că avem ce filma, nu pentru a ne informa, sau pentru a învăţa ceva din greşelile altora. Mă mir cum de le mai acceptăm prostiile.

De-aia refuz eu să mă uit la ştirile de la TV. Ori văd dezastre, ori fotbal, ori politică. Iar cum niciun subiect nu mă încântă, prefer să închid şi să-mi selectez singur informaţiile de pe internet.

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • Marius 14 Oct 2010, ora 15:53

  e, de cand stau in camin nici eu nu ma mai uit la tv. ajunge twitteru’

 • Beta - Gaming Arena 14 Oct 2010, ora 15:58

  Jurnalismul o ia pe niște căi nu tocmai ortodoxe, însă totul vine de la șeful de mai sus. Reporterul ăla așa trebuie să facă dacă nu vrea să ajungă la ajutor social!

  La TV chiar numai e de văzut nimic interesant. Apropo, îți recomand un buletin de știri de la Kanal D! (!not)

 • A.Dragos 14 Oct 2010, ora 17:30

  Daca imi permiti voi lasa un guest-post cu parerea mea cu privire la acest subiect.

  In mare uite despre ce e vorba. Daca nu s-ar vinde asta nu s-ar difuza astfel de lucruri. Din moment ce sunt oameni care cumpara Libertatea ca s-o vada pe Bianca Dragusan goala inseamna ca redactorii de acolo nu o sa renunte la subiectul asta pentru ca automat le aduce bani.

  • Florea Cristian 14 Oct 2010, ora 17:57

   Da-i drumu Guest Post-ului. Nu vad niciun motiv pentru care nu ti-as permite sa scrii despre asta

 • Adi 14 Oct 2010, ora 22:09

  voi lucra in jurnalism si imi dau seama cata mancatorie de cacat este, dar lumea trebuie sa manance ceva acasa nu ? oricum eu nu sunt de acord cu chestia asta de a trage bani dupa morti, dezastre.. etc :|

 • Andrei 16 Oct 2010, ora 00:21

  Bai frate, toate tantile „din popor” au dinti lipsa mereu la televizor! Cum incepe una sa e planga de pretu mare de la cartofu din piata, cum isi arata dinte-pauza-lipsa-gaura. Eu cred ca le cauta de inainte reporterii… Chiar nu putem vedea ceva care sa nu ne scarbeasca? eu nu pot sa mananc si sa ma uit la stiri. Dau pe Discovery sau ceva, ca nu reusesc sa inghit daca ma uit la stiri. Din contra.