În fiecare seară te întreb şi tu niciodată nu vrei

În 4 luni de Bucureşti am reuşit să-mi dau seama că prostituţia, deşi interzisă în ţara noastră, este prezentă pe la toate colţurile capitalei.

Mergând pur şi simplu pe stradă, poţi observa foarte uşor în faţa unor porţi nişte ţigani care parcă aşteaptă pe cineva. Iar dacă în primă fază ai impresia că încearcă să facă un ban vânzând telefoane furate, când ajungi în dreptul lor îţi dai seama că nu-i chiar aşa. Replici ca „Barosane, vrei o fată?” sau „Băiatu’, nu vrei să-ţi dau o fată frumoasă?” te întâmpină de fiecare dată când distanţa dintre tine şi ei este destul de mică încât să auzi numai tu întrebarea.

Greşeala mea este că am fost obişnuit să răspund fiecărei întrebări, chiar şi atunci când răspunsul este unul negativ, iar cum am norocul să trec aproape în fiecare seară pe aceleaşi străduţe, întâlnesc după aproape fiecare apus de soare aceiaşi ţigani cu aceleaşi întrebări. Într-o seară, în schimb, lucrurile au stat altfel.

– Hai, barosane, îţi dau o fată frumoasă?
– Nu, mersi!, zic eu în timp ce în căşti se auzeau nişte riff-uri ale lui Kirk Hammett de la ascultarea cărora nu voiam să fiu deranjat
– În fiecare seară te întreb şi de fiecare dată îmi răspunzi la fel, zice bătrâna ţigancă
– Aha, răspund nepăsător.

Acum mă întreb dacă după ce mi-a zis chestia aia se aştepta să-mi schimb răspunsul în „Da”.

10 Comments

  1. Catalinu 21 ianuarie 2013
  2. Andreea 21 ianuarie 2013
    • Cristian Florea 22 ianuarie 2013
  3. Omega Peter 21 ianuarie 2013
  4. bumb75 21 ianuarie 2013
    • Cristian Florea 22 ianuarie 2013
  5. joculet0enervant 22 ianuarie 2013

Leave a Reply