În fiecare seară te întreb şi tu niciodată nu vrei

În 4 luni de Bucureşti am reuşit să-mi dau seama că prostituţia, deşi interzisă în ţara noastră, este prezentă pe la toate colţurile capitalei.

Mergând pur şi simplu pe stradă, poţi observa foarte uşor în faţa unor porţi nişte ţigani care parcă aşteaptă pe cineva. Iar dacă în primă fază ai impresia că încearcă să facă un ban vânzând telefoane furate, când ajungi în dreptul lor îţi dai seama că nu-i chiar aşa. Replici ca „Barosane, vrei o fată?” sau „Băiatu’, nu vrei să-ţi dau o fată frumoasă?” te întâmpină de fiecare dată când distanţa dintre tine şi ei este destul de mică încât să auzi numai tu întrebarea.

Greşeala mea este că am fost obişnuit să răspund fiecărei întrebări, chiar şi atunci când răspunsul este unul negativ, iar cum am norocul să trec aproape în fiecare seară pe aceleaşi străduţe, întâlnesc după aproape fiecare apus de soare aceiaşi ţigani cu aceleaşi întrebări. Într-o seară, în schimb, lucrurile au stat altfel.

– Hai, barosane, îţi dau o fată frumoasă?
– Nu, mersi!, zic eu în timp ce în căşti se auzeau nişte riff-uri ale lui Kirk Hammett de la ascultarea cărora nu voiam să fiu deranjat
– În fiecare seară te întreb şi de fiecare dată îmi răspunzi la fel, zice bătrâna ţigancă
– Aha, răspund nepăsător.

Acum mă întreb dacă după ce mi-a zis chestia aia se aştepta să-mi schimb răspunsul în „Da”.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Catalinu 21 Ian 2013, ora 10:11

  Ce oameni fara suflet, refuza o „fata frumoasa”.. pfft.. ar trebui sa fii pedepsit pentru asta! :D

 • Andreea 21 Ian 2013, ora 14:16

  E prezenta peste tot, si mai ales pe stradutele de langa scoli.
  Interesanta experienta cu „batrana”; din pacate nu se va schimba nimic.

  • Cristian Florea 22 Ian 2013, ora 10:38

   Nici nu mă aştept să se schimbe ceva. Nu este (încă) atât de deranjantă treaba asta.

 • Omega Peter 21 Ian 2013, ora 15:57

  Ar trebui sa refuze toti, sa nu se mai practice meseria asta atat de neomeneasca si imorala.

 • bumb75 21 Ian 2013, ora 21:07

  Ar trebui legalizata , prostitutia !
  De eradicat nu va fi eradicata niciodata , dar macar în felul acesta macar ai avea sub control tu ca stat anumite aspecte care ne privesc pe toti .

  • Cristian Florea 22 Ian 2013, ora 10:36

   Nu cred că dacă ar fi legalizată ar avea statul sub control anumite aspecte, dimpotrivă, ar lua-o totul razna. Mă rog, este o discuţie foarte lungă pe tema asta, în care contează în primul rând competenţa autorităţilor.

 • joculet0enervant 22 Ian 2013, ora 14:59

  Ce vorbesti ma ca nici nu se mai chinuie sa auzi numai tu intrebarea , zice direct „iti dau o fata” sau „nu vrei o fetitza” ziua in amiaza mare.

  Daca ar legaliza prostitutia ar fi debandada.N-ai cum sa faci asa ceva.Gandeste-te ca toate bordelurile se legalizeaza:))dezmat=))