În legătură cu Like-urile date ştirilor tragice

Se blamează enorm de mult Like-urile cu care vine Facebook-ul. Sau mai bine zis, se blamează faptul că oamenii au tendinţa să dea Like până şi ştirilor tragice, sau lucrurilor care pur şi simplu nu merită (gen o pagină de Contact).

Eu cred că se întâmplă doar din obişnuinţă, sau din cauza asocierii butonului de Like cu cel de Share, lucru care mie mi se pare aproape normal în unele cazuri.

De câte ori n-ai dat Like doar pentru că ai vrut ca prietenii tăi de pe Facebook să vadă ce-ai citit tu? De câte ori nu te-ai trezit că dai Like fără să gândeşti prea mult acţiunea pe care tocmai ai făcut-o? Da, ţi s-a întâmplat de nenumărate ori, atât ţie, cât şi mie, sau altora.

Bun, dar dacă e aşa, asta înseamnă că nu mai trebuie să-i mai condamnăm pe cei care dau Like anapoda?

Nu chiar, cel puţin eu cred că nu. Asta nu-i scuteşte de vină, ci probabil le-o ameliorează cumva, dar nu pentru mult timp. Poţi da UnLike imediat ce ai dat Like-ul, fără ca nimeni să observe că tu ai făcut asta. Greşelile pot fi reparate, dar asta numai dacă vrei să le repari (iar eu cred că vrei).

Că tot am deschis subiectul, tu în funcţie de ce criterii dai Like?

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Marieta 15 Feb 2011, ora 23:34

  Suntem un popor de likeri, dacă se permite cuvântul. Suntem comozi, n-am scrie două vorbe la comentariu, neam. Butoanele alea sunt o catastrofă dirijată spre tâmpirea noastră. Like este de cele mai multe ori, AUTOMATISM. E o părere.

  • Florea Cristian 16 Feb 2011, ora 07:26

   Pana la rebranduire, am avut scos butonul de Like de pe pagina. Acum l-am pus, dar nu prea-l foloseste nimeni. Imi place sa cred ca am „educat” oarecum cititorii ca sa isi lase parerea, nu sa se rezume la un simplu like

 • the dreamer 16 Feb 2011, ora 09:23

  Ai punctat bine, Grim, faptul ca multi dau like doar ca sa dea de inteles ca au citit postarea respectiva. Cu toate ca de cand m-ati determinat cu sau fara voia voastra sa fiu mai activa pe facebook, si eu dau like… as prefera ca la textele mele sa se lase comentarii ;)) :D

  • Florea Cristian 16 Feb 2011, ora 14:51

   si eu prefer comentarii in loc de like-uri, iar uneori chiar ma bucur cand vad ca am cate 10-15 comentarii si unul sau maxim doua like-uri. asta inseamna ca omul prefera sa-si spuna parerea in loc sa „bifeze” articolul ca fiind citit.

   ideal ar fi ca fiecare comentator sa dea si like, dar asta se intampla mult prea rar, cel putin pe blogul meu

 • Sorin 16 Feb 2011, ora 09:59

  Sincer… sunt multe chestii care nu imi plac la facebook. Unul dintre ele este lipsa unui buton de Dislike… Pentru ca in momentul in care cineva posteaza o melodie care nu imi place… sa ii spun fara sa fiu nevoit sa ii scriu comment ca nu imi place ce a zis acolo. Ar merge chiar un „Sad face”- perfect pentru postarile triste (Cum ar fi: „X has changed his relationship status to married”… ) Now that’s just sad :-<

  • Florea Cristian 16 Feb 2011, ora 15:04

   multe ar fi de adaugat facebook-ului daca ar fi dupa noi. si eu tanjesc dupa un buton dislike, dar nu cred ca o sa-l avem vreodata

 • Vali D 16 Feb 2011, ora 16:37

  Eu nu dau niciodata like anapoda. Daca imi place ce citesc atunci dau.

 • Daniel 16 Feb 2011, ora 17:07

  Eu unul dau like foarte rar , nu totul ce vezi inseamna si +like

 • Adrian 18 Feb 2011, ora 15:34

  Ca un articol/pagina/ feed item de pe facebook sau oriunde altundeva unde exista butonul „Like”, sa ma faca sa-l „plac” ar trebui sa ma impresioneze intr-un fel anume :).

  Sunt foarte atent la ce dau like/share/RT. Si niciodata inainte de a citi despre ce este vorba.

  Daca „item-ul” respectiv nu ma reprezinta sau nu mi se pare ceva care sa merite sa fie asociat cu profilul meu, atunci nu primeste like/share/RT. :)

  Mi s-a intamplat sa dau RT din greseala (click aiurea) dar mi l-am retras de fiecare data :).

  • Florea Cristian 18 Feb 2011, ora 16:17

   click-urile aiurea nu se pun. tu esti printre cei care-si respecta contul si urmaritorii contului respectiv. nu-ti permiti sa afisezi orice prostie acolo, doar de dragul de-a o afisa. iar asta este un detaliu foarte important, pe care multi il neglijeaza

 • Nicole Trad 19 Feb 2011, ora 16:59

  sincer..chiar e un musht have acest facebook? chiar merita sa dezbatem like urile si dislike urile? are extrem de multe lipsuri site ul ala si nush cum se face ca il pupam in **** zilnic

  • Florea Cristian 19 Feb 2011, ora 18:05

   cand te gandesti ca unele site-uri au parte de mii de vizitatori de pe facebook, te gandesti ca merita macar putin sa discuti despre like-uri si dislike-uri, nu?