În online nu poţi să ştii de unde sare iepurele

Acum vreun an şi ceva, când blogul meu era unul scris mai mult pentru vrânceni, am primit o primă ofertă de job la o firmă IT din Bucureşti.

Până atunci n-am crezut nicio secundă că blogul ar putea să-mi deschidă calea spre un job, având în vedere că nu eram cunoscut la nivel naţional şi că, la cei 16 ani ai mei, oricum nu m-ar fi băgat nimeni în seamă.

Ei bine, într-o zi a sunat telefonul. La celălalt capăt al liniei era un domn. După ce s-a prezentat, a început să-mi vorbească blogul de bine. Mi-a zis că el mă urmăreşte de foarte mult timp şi că-i place tare mult cum scriu, că la cei numai 16 ani ai mei am reuşit să-l impresionez atât pe el cât şi pe şeful lui atât de bine, încât s-au gândit să-mi ofere un job.

M-au întrebat dacă vreau să lucrez la firma lor de IT, part time eventual, ca să am timp şi pentru şcoală. Bineînţeles că pentru mine chestia asta reprezenta o oportunitate imensă. Nu mi-ar fi stricat nişte bani de buzunar în plus.

I-am mulţumit pentru cuvintele frumoase şi am întrebat politicos ce condiţii trebuie să îndeplinesc dacă vreau să accept job-ul, dacă e nevoie să particip la vreun interviu, sau dacă trebuie să le trimit CV-ul etc.

„Singura şi cea mai importantă condiţie”, îmi zice, „este să stai în Bucureşti”. Cum nu locuiam în Bucureşti, apelul s-a oprit aici. Mi-a zis că o să continuie să mă citească şi că dacă am de gând să vin la facultate în capitală, să mă gândesc la postul ăsta.

A fost prima dată când m-am simţit cu un fel de handicap datorat de faptul că nu locuiesc în Bucureşti.

Acest articol participă la concursul Blogoree şi PortalHR.

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Tudor 29 Noi 2011, ora 18:36

  Iti tin pumnii :) Transportul e din partea mea.

  • Florea Cristian 29 Noi 2011, ora 18:40

   Mulţumesc!

   Să câştig eu biletul şi ne înţelegem şi cu transportul. Îl împărţim, dar primul pas e să câştig

 • Dan Trofin 29 Noi 2011, ora 21:00

  cred ca deja ai intors clepsidra, ori numeri zilele, ce te vor purta catre Bucuresti :)
  meriti mai multi si iti doresc succes, intai de toate, la BAC, admitere apoi, la un job bun in capitala ;)

  • Florea Cristian 29 Noi 2011, ora 21:09

   Multumesc mult! BAC-ul reprezinta principala mea „teama” acum. De trecut il trec, intrebarea e „cu cât?” :))

 • ThinkAgainRo 29 Noi 2011, ora 21:52

  Si iar uite așa se umple capitala cu ”moldovieni” care comandă șaorma ”cu ditoati”!
  Dar mai bine nu stai tu acolo unde și-a rupt foamea gâtu la voi în Moldova?sau să mergi la facultate la Ieși?Vii în București și peste 5 ani începi să vorbești de sus bucureștenilor!Așa știți voi moldovenii să faceți!Numește-o cum vrei tu dar e părerea mea sinceră!Oricum îți voi urmări cu atenție blogul și dacă vii la București (eu sper să nu) o să te caut să mai vorbim!

  • Florea Cristian 29 Noi 2011, ora 23:57

   Apreciez faptul ca ai lasat un comentariu profesionist care chiar are legatura cu articolul. Imi mai place si faptul ca bagi toti moldovenii intr-o oala, de parca i-ai cunoscut tu pe toti. Pana vin la Bucuresti (eu sunt sigur ca da) invata sa pui spatiu dupa fiecare semn de punctuatie, da?

   • ThinkAgainRo 30 Noi 2011, ora 00:22

    Da DRĂGUȚULE ! Te aștept ca pe ciosvârta de miel de Paște!

  • Tudor 30 Noi 2011, ora 14:47

   Vorbim de sus tuturor celor care se afla sub nivelul nostru – indiferent ca sunt bucuresteni get beget sau nascuti pe alte meleaguri. Imi pare rau ca nu ai invatat nimic in mediul online.

 • Liviu Vieru 30 Noi 2011, ora 00:37

  Hater’s gonna hate.

 • Dan Trofin 30 Noi 2011, ora 00:42

  avortonul de mai sus stie ca are un segment care aquiseaza la flatulatiile-i debitate ce generalizeaza in loc sa particularizeze. prin urmare, sa nu-i deranjam singurul neuron ce i se balangane ca un spactator al mustei ce-i patineaza in proximitatea scoartei cerebrale .. tot asa, acest ins insalubru, ar putea fi, nu un avorton sau decretzel ci, un venerabil membru al academiei sau ordinului templier .. totusi, inclin mai mult, ca est o mizerie humanoida ce va pieri in tomberoanele timpului si ghena onlineului, cu tot cu domeniul dumisale ..
  PS : scuze, sunt offtopic dar e cazul sa luam atitudine in fata unor astfel de .. ma rog, este evident ! succes, Cristian ;)

 • Adrian 30 Noi 2011, ora 10:31

  [offtopic]
  @ThinkAgainRo bucurestenilor ca tine le putem vorbi „de sus” si fara sa traim 5 ani in Bucuresti. De ce? Pentru ca esti atat de jos… incat si metroul circula cu mult pe deasupra ta.
  [/offtopic]

  Bafta la concurs! Si pentru cand vei ajunge in Bucuresti, inarmeaza-te cu multa rabdare, calm si ignoranta la nesimtire si prostie. :)

 • MadMike 30 Noi 2011, ora 20:31

  @ThinkAgain – Asta este misiunea ta? Sa te legi de regiunea in care locuieste Cristi si eventual sa generalizezi? Moldovenii sunt X, Oltenii sunt Y, Ardelenii sunt Z. In fine, ai lasat un comentariu inutil si ti-ai pierdut 5 minute din viata fara niciun folos. Chiar daca in fata mea si a altora nu valorezi nimic, in fata blogului acesta valorezi ceva: „1 comentariu inutil”.

  Cristi, mult succes iti doresc si asteptam poze! :)

  • Florea Cristian 30 Noi 2011, ora 22:16

   Multumesc! N-am reusit sa castig concursul, dar va avea grija Tudor sa ne spuna tot ce se intampla acolo

 • Sebastiano 13 Aug 2012, ora 15:26

  ThinkAgainRo s-ar putea sa fie cel mai prost om cu acces la Internet.