Încă o dezamăgire din partea presei sportive

cupa coca cola

Prima dezamăgire a fost când s-a lansat noul bazin de înot şi polo de la Steaua. Am scris aici toată povestea şi n-are rost s-o lungesc mai mult de-atât.

Astăzi am participat la evenimentul de lansare al Cupei Coca Cola (o să dau mai multe detalii pe SportLocal mai pe seară sau mâine). Printre invitaţi a fost şi Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru că proiectul are legătură cu fotbalul şi a fost nevoie şi de o colaborare cu Federaţia Română de Fotbal.

Au fost prezenţi mulţi jurnalişti de la diferite ziare şi televiziuni, plus trei bloggeri: eu, Marius şi Toma.

După ce s-au ţinut discursurile, s-a ajuns, inevitabil, la întrebări. Reţineţi că discuţia era despre Cupa Coca Cola la fotbal, care a început astăzi.

Prima întrebare: „Domnule Mircea Sandu, ce părere aveţi despre meciul Steaua – Chelsea? Avem şanse să-i batem?”

Iniţial am rămas şocat. Era prima conferinţă de presă de acest gen la care am participat şi nu-mi venea să cred că până şi când vine vorba de un moment ca acesta (adică promovarea sportului în rândul tinerilor) ne întoarcem tot la Steaua – Chelsea. Am crezut, însă, că este vorba doar de un jurnalist puţin mai nepregătit, care caută subiecte pentru ziar. Speranţele de mai bine s-au prăbuşit la a doua întrebare, pusă de altcineva:

– Domnule Mircea Sandu, ce şanse credeţi că avem în meciul cu Olanda?

Apoi a treia, bineînţeles, pusă de o altă persoană:

– Domnule Mircea Sandu, ce ne puteţi spune în legătură cu accidentarea lui Mutu? Dar despre cea a lui Marica ce ştiţi?

Pur şi simplu începusem să cred că jurnaliştii ăia au venit la conferinţă doar pentru întâlnirea cu Mircea Sandu, nu că i-ar fi interesat ceva în legătură cu Coca Cola Cup.

Uşor-uşor încep să înţeleg de ce presa sportivă din România se află la nivelul ăsta, pentru că oamenii din presă uită cum se face, de fapt, jurnalismul. Iar pe Mircea Sandu nu-l deranja faptul că întrebările erau offtopic. El ar fi răspuns şi dacă l-af fi întrebat cineva ce culoare au şosetele lui de astăzi.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Olivian Stiuler 25 Feb 2013, ora 18:41

  Nu e vorba doar de presa sportiva, e presa in general. Sunt atat de hipnotizati dupa subiecte „care prind” ca nu mai vad altceva in afara de asta. Oricum, amuzanta povestea, pacat ca nu a zis nimeni nimic acelor „jurnalisti”.

  • Cristian Florea 25 Feb 2013, ora 18:49

   Eu abia m-am abţinut să nu zic: Domnule Mircea Sandu, cum credeţi că o să reuşim să îi încurajăm pe copii să facă sport discutând despre Steaua – Chelsea la această conferinţă?

   N-am deschis gura pentru că nu m-am dus acolo ca să fiu răutăcios, dar dacă mai particip la vreo două chestii de genul ăsta sigur am să încep să fiu răutăcios. :))

 • Jarnea Cosmin @KosminBlog.ro 25 Feb 2013, ora 23:03

  Interesant articolul! Ma bucur ca ai ajuns sa participi la astfel de evenimente. Si ati aflat ceva despre ce mai are de gand Dl. M. Sandu? Ce evenimente vor urma?

  • Cristian Florea 26 Feb 2013, ora 00:04

   Nu ştiu ce are de gând şi nici nu prea mă interesează. Eu am fost pentru Cupa Coca-Cola acolo, nu pentru Mircea Sandu. Dar dacă aflu ceva, te anunţ. :)

 • Adelin 26 Feb 2013, ora 16:10

  Este trist şi faptu’ că doar trei bloggeri au fost prezenţi. Cât despre presa sportivă… avem aşa ceva? Nu-s tabloide şi publicaţiile alea?

  • Cristian Florea 26 Feb 2013, ora 16:42

   Bloggeri care sa scrie despre sport or sa tot apara, nu de asta imi fac eu griji. Cat despre presa sportiva, exista atat timp cat reuseste sa fie formatoare de opinii. Nu stiu cat o sa mai dureze, dar deocamdata inca o putem numi presa sportiva, asa cred.

 • Cipri 26 Feb 2013, ora 18:21

  De-asta nu prea mai urmăresc știrile. Pentru că o perioadă de timp, pe aproape orice canal dădeam televizorul, trebuia să fie mereu Gigel subiect, indiferent ca era vorba despre știrile sportive sau nu. Și m-am scârbit, acum nu prea mai urmăresc știrile, decât uneori, pe TVR, unde jurnaliștii par mai deschiși spre a informa populația, nu spre a spăla creiere cu subiecte gen Steaua, Gigi, Mutu și tot felul de scandaluri dintre diverși oameni.

  • Cristian Florea 27 Feb 2013, ora 09:41

   Eu am renunţat de foarte mult timp la TV. Prefer online-ul pentru că-mi pot selecta singur ce ştiri vreau să citesc.

 • cotos 27 Feb 2013, ora 13:57

  Eu nu mai intru pe siteurile de presa sportiva..Alea trei abuzate de majoritatea..Prefer siteurile local, care inca sunt axate pe stiri din sport..Nu mondenitati si alte prostii..