Încă o dezamăgire din partea presei sportive

cupa coca cola

Prima dezamăgire a fost când s-a lansat noul bazin de înot şi polo de la Steaua. Am scris aici toată povestea şi n-are rost s-o lungesc mai mult de-atât.

Astăzi am participat la evenimentul de lansare al Cupei Coca Cola (o să dau mai multe detalii pe SportLocal mai pe seară sau mâine). Printre invitaţi a fost şi Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru că proiectul are legătură cu fotbalul şi a fost nevoie şi de o colaborare cu Federaţia Română de Fotbal.

Au fost prezenţi mulţi jurnalişti de la diferite ziare şi televiziuni, plus trei bloggeri: eu, Marius şi Toma.

După ce s-au ţinut discursurile, s-a ajuns, inevitabil, la întrebări. Reţineţi că discuţia era despre Cupa Coca Cola la fotbal, care a început astăzi.

Prima întrebare: „Domnule Mircea Sandu, ce părere aveţi despre meciul Steaua – Chelsea? Avem şanse să-i batem?”

Iniţial am rămas şocat. Era prima conferinţă de presă de acest gen la care am participat şi nu-mi venea să cred că până şi când vine vorba de un moment ca acesta (adică promovarea sportului în rândul tinerilor) ne întoarcem tot la Steaua – Chelsea. Am crezut, însă, că este vorba doar de un jurnalist puţin mai nepregătit, care caută subiecte pentru ziar. Speranţele de mai bine s-au prăbuşit la a doua întrebare, pusă de altcineva:

– Domnule Mircea Sandu, ce şanse credeţi că avem în meciul cu Olanda?

Apoi a treia, bineînţeles, pusă de o altă persoană:

– Domnule Mircea Sandu, ce ne puteţi spune în legătură cu accidentarea lui Mutu? Dar despre cea a lui Marica ce ştiţi?

Pur şi simplu începusem să cred că jurnaliştii ăia au venit la conferinţă doar pentru întâlnirea cu Mircea Sandu, nu că i-ar fi interesat ceva în legătură cu Coca Cola Cup.

Uşor-uşor încep să înţeleg de ce presa sportivă din România se află la nivelul ăsta, pentru că oamenii din presă uită cum se face, de fapt, jurnalismul. Iar pe Mircea Sandu nu-l deranja faptul că întrebările erau offtopic. El ar fi răspuns şi dacă l-af fi întrebat cineva ce culoare au şosetele lui de astăzi.

9 Comments

 1. Olivian Stiuler 25 februarie 2013
  • Cristian Florea 25 februarie 2013
 2. Jarnea Cosmin @KosminBlog.ro 25 februarie 2013
  • Cristian Florea 26 februarie 2013
 3. Adelin 26 februarie 2013
  • Cristian Florea 26 februarie 2013
 4. Cipri 26 februarie 2013
  • Cristian Florea 27 februarie 2013
 5. cotos 27 februarie 2013

Leave a Reply