Încearcă ceva nou de câte ori ai ocazia, altfel rişti să rămâi limitat

Am învăţat chestia asta acum puţin timp pe pielea mea. Deşi în unele domenii încerc de fiecare dată să fiu la curent cu tot ceea ce se întâmplă, nu neg că pe unele le-am neglijat cu desăvârşire.

Spre exemplu, dacă m-ai fi întrebat acum o lună cât de mult contează dacă un mouse e performant, sau nu, ţi-aş fi răspuns că e de-ajuns să aibă două butoane şi o rotiţă de scroll funcţionabilă şi că alea cu 4 – 5 butoane sunt făcute pentru cei care se joacă foarte mult. Mie, ca blogger, de ce mi-ar trebui?

A4Tech G10-770FÎntâmplarea a făcut ca mouse-ul pe care-l foloseam pe netbook să se strice. Adică să refuze să mai răspundă la click-ul pe rotiţă, lucru care mie mi se pare o problemă destul de mare (pentru că atunci când vreau să deschid un link într-un tab nou, mi-e mai uşor să dau click pe rotiţă, decât să apăs Ctrl+Click).

Dacă tot a început să-mi joace feste, am hotărât să-mi iau altul. Ajungând în faţa panoului cu mouse-uri de la Flanco, am zis că ar fi fain să-mi cumpăr un mouse fără fir, ca să fac un upgrade ca lumea, dacă tot îl fac.

Astfel, dintr-un panou care-mi arăta 100 de mouse-uri, am ajuns la unul care-mi arăta doar vreo 20, că alea erau fără fir. Făcând un calcul (în nepriceperea mea) şi excluzând pe rând câte unul din cele 20 din diverse motive, am hotărât să-l iau pe ăsta, un A4Tech G10-770F, cu vreo 5 butoane, pe care iniţial habar n-aveam c-o să le folosesc.

Am instalat tool-ul cu care venea mouse-ul, apoi am început să-l setez. Am rămas uimit când am văzut câte pot să fac cu el. Acum pot da Copy şi Paste apăsând pe un buton de pe mouse şi pot face şi Print Screen, la fel, apăsând un simplu buton. Nu mai spun că pot schimba vreo 5 profile de setări ale mouse-ului, astfel încât dacă îl folosesc pentru vreo prezentare să reacţioneze butoanele alea într-un fel, pentru jocuri altfel, sau chestii de genul ăsta.

Mi-am uşurat munca foarte mult de când cu mouse-ul ăsta şi încă nu-mi vine să cred că am trăit atât de mult timp crezând că mai mult de două butoane şi-o rotiţă nu-mi trebuie. :))

Acestea fiind zise, e bine să încerci ceva nou de câte ori ai ocazia, fie că e vorba de un domeniu în care ai impresia că ştii tot ce mişcă, fie că e vorba de un domeniu necunoscut, pentru că s-ar putea să fii uimit de ceea ce o să descoperi.

9 Comments

 1. Temătoru Nicu 12 decembrie 2012
  • Cristian Florea 12 decembrie 2012
 2. Omega Peter 12 decembrie 2012
  • Cristian Florea 12 decembrie 2012
 3. Yamasha 12 decembrie 2012
  • Cristian Florea 12 decembrie 2012
 4. Sergiu Nicola 13 decembrie 2012
  • Cristian Florea 13 decembrie 2012
 5. carmi 28 iulie 2017

Leave a Reply