Încearcă să scrii despre ceva fără să te implici. Chiar te rog.

Astăzi am participat la deschiderea noului bazin de înot şi polo de la Steaua (detalii am să scriu pe Sport Local mai pe seară). Erau acolo, la intrare, cred că peste o sută de oameni pregătiţi să vadă noul bazin. Majoritatea erau din presă, câţiva bloggeri şi câţiva copii.

În anunţul pe care l-a primit toată lumea în legătură cu deschiderea bazinului, scria că după lansarea oficială se va juca un meci demonstrativ de polo, de dragul jocului şi al noii incinte. Eu, dacă ar fi să mă întrebaţi, am fost acolo doar pentru frumuseţea meciului de polo, că o tăiere de panglică am mai văzut în cei 19 ani ai mei n-am rămas extrem de impresionat de fenomen.

Aşa cum ziceam, peste o sută de oameni se aflau la intrarea în clădire, pentru a vedea ceremonia de deschidere. După ce s-au ţinut discursurile şi s-au deschis uşile, toată lumea a dat buzna în prăjiturile de protocol, în timp ce se anunţa începerea meciului demonstrativ.

După ce a început meciul, din cei peste 100 de oameni, au mai rămas maxim 15. Nu ştiu cum s-a făcut, dar majoritatea oamenilor de presă au dispărut, pentru că lor le-au fost de-ajuns 3 cadre şi nişte prăjituri.

Blogger fiind, nu înţeleg cum ai putea (din punct de vedere moral, zic) să scrii despre un anumit eveniment la care, practic, n-ai participat. Sau cum te-ai simţi ştiind că o mână de sportivi s-a pregătit să-ţi arate ţie un meci de polo, când putea fiecare dintre ei să facă orice altceva în timpul ăla, iar nu n-ai fost în tribune să le mulţumeşti pentru efortul depus.

Chiar atât de multe persoane lipsite de omenie există în presă?

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Ionut Bunescu 5 Dec 2012, ora 13:52

  Nu uita că termenul de pișcotar există dinainte de a se inventa blogul și blogosfera de la noi, pișcotarii sunt fix acei pseudo-jurnaliști pe care i-ai văzut dispărând după 15 min.

  • Cristian Florea 5 Dec 2012, ora 14:00

   Da, stiam ca termenul de piscotar exista dinainte de blogosfera, dar nu credeam ca-i chiar asa…

 • Omega Peter 5 Dec 2012, ora 18:18

  Mda, cam trist. Din pacate asa se intampla…e mai interesanta taierea paglicii, decat un efort al unor oameni talentati!

  • Cristian Florea 5 Dec 2012, ora 23:49

   Cred ca mai interesante au fost prajiturile decat orice altceva, din pacate.