Incotro se îndreaptă curieratul în România?

curierat in RomaniaEu văd firmele de curierat ca pe ceva care-ţi inspiră încredere. Atât de multă încredere, încât îţi vine să-ţi laşi produsele fragile şi de valoare pe mâna lor. Încrederea este legată strâns de profesionalism. Practic, o firmă care nu-ţi inspiră profesionalism, nu-ţi inspiră nici încredere.

Am văzut tot felul de firme de curierat în oraşul meu şi, din păcate, am avut de lucrat cu majoritatea dintre ele. Am trecut cu vederea curierii care distribuiau produsele într-o maşină de pe care se dezlipeau abţibildurile cu numele firmei. Am trecut cu vederea şi maşinile care parcă erau cumpărate din cimitirul de maşini şi credeam că sigur când şoferul va vira la dreapta, o roată se va detaşa şi se va rostogoli spre stânga.

Am încercat să ignor şi curierii care dădeau bip când se apropiau de locuinţa mea, ca să nu mai consume credit, că şi-aşa vorbiserăm înainte.

Mno, dar când îţi zice curierul că te aşteaptă în faţa blocului, tu cobori, nu vezi nimic, iar după ce-l suni îl vezi cum coboară dintr-o Dacie veche, îmbrăcată în civil (adică fără abţibilduri, să-ţi dai şi tu seama că omul îi curier), îţi vine să te întrebi dacă nu cumva pachetul tău a stat în depozit printre şobolani.

*photo via

Lasă un comentariu

20 comentarii

 • MadMike 26 Mai 2011, ora 07:23

  Sa fiu sincer, eu nu am avut parte de neplaceri, si am lucrat cu NemoExpress si FanCurier, toate au mers in regula.
  Singura chestie la FanCurier, a fost cand am trimis unui prieten un telefon mobil, si conform site-ului, trebuia sa platesc vreo 25 Lei. Cand a ajuns coletul, a trebuit sa plateasca 45 Lei.. De ce, nu stiu..

  • Florea Cristian 26 Mai 2011, ora 15:03

   taxa pentru ca era obiect fragil probabil. cu Nemo Express am avut neplacerea de a vedea cum se dezlipeste abtipildul de pe masina si in loc de NemoExpress sa scrie „xpress”, adica ce mai ramasese pe portiera din spate a masinii.

   Cu FanCurier am lucrat de cele mai multe ori. Cea mai mare neplacere am avut-o cand a vrut Asaftei Dragos sa-mi trimita un tablou cu o poza facuta de el (tabloul fiind trimis ca si obiect fragil) si, dupa cateva saptamani, sa ajunga inapoi (acasa la Dragos), spart de parca ar fi trecut cu masinile peste el

 • Caziuc Stefan 26 Mai 2011, ora 08:42

  Acum, în plină dezvoltare a comerțului online, e vremea firmelor de curierat, însă vor supraviețui doar cele mai bune, ca deobicei. Până atunci, trebuie să avem grijă cu cine colaborăm. Eu știu multe companii de curierat și colaborez dor cu 3 dintre ele.

  • Florea Cristian 26 Mai 2011, ora 15:04

   cateva exemple de „asa nu” ai?

   • Caziuc Stefan 26 Mai 2011, ora 16:14

    Sa-ți spun sincer, nu a reținut numele companiilor respective. Nici nu vreau sa mă încurc. Știu doar pe cele care ma interesează și îmi este de ajuns deocamdată 3.

 • dexter 26 Mai 2011, ora 09:32

  Sincer pentru mine: fanCurier rulzz!!

 • Dani 26 Mai 2011, ora 12:34

  Eu in principiu am colaborat cu firmele mai cunoscute. Pana in prezent nu am avut probleme cu ei.

  • Florea Cristian 26 Mai 2011, ora 15:05

   firme mai cunoscute? ne poti da niste exemple? FanCurier probabil. Altele?

   • Dani 26 Mai 2011, ora 15:27

    Fan Curier, Urgent Curier si GLS.

 • Cristi Mirt 26 Mai 2011, ora 13:01

  În comparație cu Poșta Română, orice curier mi se pare foarte bun :)) Dar de FanCourier sunt foarte mulțumit în special

  • Florea Cristian 26 Mai 2011, ora 15:05

   nici posta romana nu-i rea uneori. eu am trimis destule chestii prin posta si uneori au ajuns in acelasi timp ca si curierul :D

 • Ana 26 Mai 2011, ora 13:19

  De obicei Fan curier sunt cei mai ok.

 • Radu 26 Mai 2011, ora 16:36

  Am lucrat cu Fan Courier şi aceia nici nu m-au sunat când au ajuns.Când am sunat eu la ei mi-au spus că au venit şi nu venise nimeni.Îmi place profesionalismul lor.
  By the way,se spune „abţibilduri”.

  • Florea Cristian 26 Mai 2011, ora 20:46

   La un moment dat baietii de la Fan Courier profitau de faptul ca stau in apropierea sediului lor si ma sunau sa-mi spuna sa merg la sediu sa ridic coletul. Pai asta-i curierat, sau ce?

   P.S.: Mersi de atentionare. Acu’ modific

 • Rux 26 Mai 2011, ora 22:27

  hm. cam trist. cum să dea bip? :))

  • Florea Cristian 27 Mai 2011, ora 06:23

   pur si simplu. m-a sunat si mi-a zis: „avem un colet pt dumneavoastra, bla bla. va dau bip cand ajung in fata blocului”

 • Adi 27 Mai 2011, ora 10:57

  Eu apelez la FanCurier. Niciodata nu m-au lasat jos, iar pe domnul care-mi livreaza mereu lucrurile il cunosc foarte bine. Nu stiu altele, dar FanCurier a oferit mereu servicii foarte bune in cazul meu.