Incredibil, dar adevărat

Cum să fii femeie cu o vârstă cuprinsă între 18 şi 20 de ani, brunetă, vorbitoare de limba română, cu pretenţia de a sta pe locul din drepta şoferului în momentul în care Dacia 1310 se deplasează şi să nu ştii să-ţi pui centura?

Să mor de-am mai văzut aşa ceva. S-a întâmplat ieri când am venit de la ţară. Pentru că da, am venit într-un sfârşit.

Cum pierdusem toate mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie de primărie, a trebuit să ajung în Focşani cu o „ocazie”. Sau un fel de ocazie pentru că sunt oameni care îşi câştigă existenţa din asta. Pentru că primăria pune maxim două mijloace de transport în comun pe tot parcursul zilei, oamenii ăştia câştigă bani de pe urma celor care vor să ajungă rapid în Focşani dar n-au cu ce. Şi o fac ei pe şoferii de autobuz sau microbuz dar cu o maşină normală (deobicei Dacia)

Ieri a fost o zi ciudată în ceea ce priveşte drumul. Exceptând faptul că don’şoara nu ştia să-şi pună centura, după ce i-a arătat cineva că SE SCOATE din căcăreaza aia şi se aşează în ţumburucul ăla cu buton portocaliu, nu mai ştia nici s-o pună la loc. Mai era un nene dubios. De fapt doi … de fapt un nene şi un băiat care se certau pe-acolo.

Băiatul ăla avea vreo doi fraţi, unul era în puşcărie, iar altul fugea de poliţie ca de câini. Incepuse el să povestească cum că frate-su ăsta din puşcărie mai are 5 ani de săvârşit şi că a omorât o babă şi a furat şi nu ştiu ce, celalt, a furat şi-a dat în cap şi acum fuge de poliţie, iar el … ei bine, el era mai cuminte. Avea 19 ani şi muncea în construcţii pe la Bucureşti sau pe unde mai prindea el şi zicea că a avut ocazii să fure saci de ciment şi alte chestii dar n-a vrut s-o facă. Spunea că e mai bine să fii sărac şi să munceşti pentru o pâine decât să furi şi să trăieşti în puşcărie.

Nenea ăla de care vă ziceam începuse să se enerveze că lu’ puştiu’ ăsta nu-i mai tăcea gura şi aproape că începuseră să se ia la bătaie. Ăsta ţipa la el să tacă, copchilu’ se făcea că înţelege dar după două minute iar începea să spună de fraţii lui, iar fata, vai de capul ei … admira centura de siguranţă ca la maşini străine.

Cică trăim în România, ţara Daciilor 1310 8-|

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • PanTeraS 2 Iul 2009, ora 17:55

  Las-o ma, nu are rost sa iti bati capu cu ea… mai ales daca nu stie cum sa iti pui o centura de siguranta :))
  .-= Ultimul articol al lui PanTeraS – Cum sunt fetele? =-.

 • Grim_Cris 2 Iul 2009, ora 17:56

  cum frate sa nu stii? pana si un copil de 5 ani stie cum se pune centura de siguranta. Si mai era si proasta ca dupa ce s-a terminat drumul nici nu stia s-o puna la loc :))

 • Serginho 2 Iul 2009, ora 18:04

  Poate nu a mers in viata ei cu masina :|
  .-= Ultimul articol al lui Serginho – M-am angajat! =-.

  • Grim_Cris 2 Iul 2009, ora 18:08

   la 20 de ani sa nu mergi in viata ta cu masina? /:) ma indoiesc

 • D` 2 Iul 2009, ora 19:22

  poate avea amnezie :)) …

 • Slacker 2 Iul 2009, ora 20:43

  Poate este o incuiata ce nu a iesit din casa pana la 19 ani pentru a ramane virgina . :))

  Bineinteles ca pe drumul spre scoala si la scoala era supravegheata pentru a nu socializa cu anumite obiecte sau fiinte. :))
  .-= Ultimul articol al lui Slacker – Repartizarea computerizata licee =-.

 • RaYoblog 2 Iul 2009, ora 21:46

  epoca vitezei … :))
  .-= Ultimul articol al lui RaYoblog – RIP George Becali ! =-.

 • Popescu Maria 6 Iul 2009, ora 16:54

  Poate avea masina noua si nu stia sa foloseasca centura de pe rabla aia :) sau poate nu s-a mai urcat niciodata intr-o masina…
  .-= Ultimul articol al lui Popescu Maria – Delfinii =-.