Acum există o listă cu cei mai influenți bloggeri din România

În fiecare an, la evenimentele despre online la care particip, se găsește cel puțin o persoană aflată la început de drum în industria comunicării care vrea să colaboreze cu bloggeri, dar nu știe de unde să-i apuce. Și de cele mai multe ori întrebările sunt aceleași: Există pe undeva vreo listă cu cei mai influenți bloggeri din România? Cum pot afla cu ce bloggeri să colaborez?

Până azi nu exista așa ceva, dar astăzi, Revista Biz și Zelist au lansat un astfel de top. Și e împărțit pe categorii, ca să aibă fiecare de unde alege în funcție de campania pe care o desfășoară. Eu am să pun aici doar topul cu 50 cei mai influenți bloggeri generaliști, iar pentru celelalte categorii o să te trimit direct pe site-ul Revistei Biz (las link-urile mai jos).

Oricum, dacă ai nevoie de ajutor în realizarea campaniilor cu bloggeri, te invit să citești Decalogul campaniilor cu bloggeri, pe care-l poți accesa aici.

Cei mai influenți bloggeri generaliști

cei mai influenti bloggeri generalisti

Bineînțeles, m-am bucurat să găsesc și numele meu acolo. Asta înseamnă că munca pe care o depun aici de câțiva ani încoace e cu folos. Așa cum spuneam și la începutul articolului, sunt mai multe categorii, iar cea de sus e doar lista cu bloggerii generaliști. Există și o listă și cu cei mai influenți bloggeri – vedete și jurnaliști, cele mai influente bloguri de fashion / beauty, culinare, turism, tehnologie, marketing / digital / media, relații de cuplu, sănătate / sport / fitness și parenting.

Totuși, dacă acum ești la început de drum în comunicare și ai făcut rost de listele de mai sus, nu înseamnă că ți-ai terminat munca de research. Trebuie să citești blogurile de mai sus, să vezi dacă într-adevăr se potrivesc la ce-ți trebuie ție și, cel mai important, trebuie să încerci să-i cunoști personal pe bloggerii de mai sus, pentru că cele mai reușite campanii cu bloggeri sunt cele în care reușești să vezi și cum e omul din spatele blogului înainte să începi să discuți cu el despre campanii.

Iar dacă ești blogger și încă nu te regăsești pe listă, cred că tocmai ți-ai găsit un obiectiv pentru anul 2016: să fii atât de bun și atât de vizibil în acest an încât să nu mai fii ignorat în lista de anul următor.

Tot azi s-a lansat și topul bloggerilor cu care au colaborat cel mai bine agențiile și companiile în anul 2015. Pentru al treilea an consecutiv, pe locul 1 a ieșit Cristi. :D

Topul bloggerilor cu care au colaborat cel mai bine agentiile si companiile

Iar la topul agențiilor cu care au colaborat cel mai bine bloggerii în 2015, mă bucur că pe locul 4 se află Kooperativa 2.0. Cu o poziție mai sus față de anul trecut. :D Iar pentru al 3-lea an consecutiv, Golin e pe primul loc, lucru pentru care nu pot decât să-i felicit.topul agențiilor cu care au colaborat cel mai bine bloggerii

Cam astea-s topurile lansate astăzi la Social Media Summit București. A mai trecut o ediție reușită. Felicitări, Marta și echipa Biz!

Vrei să primești în fiecare săptămână un e-mail cu noutățile din social media? Abonează-te la newsletter dând click aici.

9 Comments

 1. valy 31 iulie 2016
  • Cristian Florea 1 august 2016
 2. Alexandru Daniel 9 februarie 2017
  • Cristian Florea 13 februarie 2017
 3. Sameh 15 august 2017
  • Cristian Florea 16 august 2017
 4. Andrew 18 decembrie 2017
 5. Adrian Zarif 24 aprilie 2018
 6. Horifashion 6 iulie 2018

Leave a Reply