Mi-am instalat iOS 9.3. Uite două funcții noi pe iPhone care cred că-ți vor plăcea

Update 22 martie: De aseară a apărut varianta oficială, pentru toată lumea, fără să fie nevoie să-ți instalezi versiunea beta, dar se păstrează ce-am zis mai jos despre noile funcții. :D

Săptămâna asta au tot apărut pe net articole despre cât de fain e iOS 9.3 (noul sistem de operare pentru iPhone) și cum o să schimbe experiența utilizării telefonului. Am fost foarte entuziasmat de schimbările despre care citeam, așa că nu m-am putut abține și l-am instalat înainte să apară pentru toată lumea. Ieri au lansat varianta public beta și am profitat de moment. Ca o paranteză, public beta, așa cum îi zice și numele, înseamnă că e o variantă care încă are bug-uri, dar pe care totuși o poate instala oricine. Dacă vrei s-o instalezi și tu pe telefonul tău, intră de pe iPhone pe beta.apple.com/profile. O să te loghezi cu datele tale de iCloud și apoi vei putea descărca varianta beta a sistemului de operare. Închidem paranteza și trecem mai departe.

Cu ce vine nou?

Funcția despre care se vorbește cel mai mult și care chiar e utilă se numește Night Shift sau, altfel spus, ecranul telefonului tău va putea avea o lumină mai caldă seara, ca să nu mai fie atât de deranjată pentru ochi și ca să poți adormi mai ușor. O să-ți arăt o poză comparativă, ca să vezi care-i diferența de culori când e activat Night Shift-ul și când este dezactivat.

nightshiftmodecomparison-800x600

Poza e luată de aici. Așa cum era de așteptat, când faci print screen pe iPhone, nu contează dacă ai sau nu activat Night Shift-ul, că print screen-ul o să aibă culori normale. Și mi s-a părut mai utilă poza de mai sus decât oricare alta aș fi putut face eu. :D

Acolo unde scrie Blue Light Reduction, în prima poză, vezi că e dat pe „Warmer” la maxim. Cei de la Apple vin by default cu el dat la mijloc. Și mie așa mi se pare cel mai ok. Funcția asta chiar e bună. Adică dacă deschizi ecranul telefonului pe întuneric, n-o să mai simți că te dor ochii.

reducere lumina albastra iphone

Altă funcție faină mi se pare cea de parolare a notițelor. Dacă îți ții conturi bancare în Notes sau alte lucruri la care nu vrei să aibă acces toată lumea, acum poți parola anumite notițe, astfel încât să poată fi accesate doar cu amprenta sau cu o parolă stabilită înainte.

Ca să setezi parola, trebuie să te duci în Configurări – Notițe – Password Protection. Și o să vezi ceva ca în poza de mai jos.

protejeaza notitele prin parola - iphone 1

Eu m-am chinuit ceva să înțeleg cum parolezi o notiță, așa că mă gândeam să explic și aici acest lucru. E simplu, dar nu e foarte intuitiv. După ce ai scris notița pe care vrei s-o parolezi, trebuie să dai pe butonul de Share din partea de sus a ecranului, apoi pe „Protejați notița prin parolă”. Eu mă așteptam să trebuiască să țin apăsat pe notiță sau să aibă vreun buton nou, ceva. Mai am niște print screen-uri ajutătoare. :D

Cam asta e cu iOS 9.3. Mai sunt câteva modificări mici la aplicația Health și niște funcții noi pentru App Store când vine vorba de 3D Touch (adică poți să actualizezi toate aplicațiile direct cu 3D Touch, fără să mai intri în App Store), dar nimic impresionant. Cele de mai sus mi s-au părut lucrurile care chiar trebuie menționate. ?

Tags:,

10 Comments

 1. Mihai Stescu 16 ianuarie 2016
  • Cristian Florea 19 ianuarie 2016
 2. Paul 16 ianuarie 2016
  • Cristian Florea 19 ianuarie 2016
 3. Pavel 16 ianuarie 2016
  • Cristian Florea 19 ianuarie 2016
 4. eugyca 2 februarie 2016
  • Cristian Florea 2 februarie 2016
 5. Virgil 24 martie 2016

Leave a Reply