Cam cât de inteligente sunt sistemele BOSE

Avem la birou un sistem BOSE SoundTouch 30. Dacă ai fost la evenimentul de deschidere al sediului nostru, sigur l-ai observat. Dacă nu, uite câteva poze mai jos.

Eu sunt adeptul simplității și a sincronizării când vine vorba de echipamentele pe care le am prin casă. Probabil de-aia sunt un mare fan al produselor Apple, pentru că se sincronizează perfect și extrem de ușor între ele. Cam așa e și cu produsele BOSE, de care am devenit fan imediat ce m-am apucat să setez boxa de mai sus în biroul nostru. Pentru că trebuie să urmezi niște pași extrem de simpli ca să setezi un sistem BOSE care se conectează prin wireless. Practic, e cam așa:

 1. Instalezi pe telefonul tău aplicația SoundTouch (sau pe PC, că există și variantă pentru Windows și OS X);
 2. Deschizi boxa, iar ea va crea o rețea wireless. Te conectezi la rețeaua wireless cu telefonul, apoi intri în aplicația SoundTouch;
 3. Din aplicație, îi spui boxei ce rețea WiFi folosești tu în casă și care-i parola ei.
 4. Gata, acum ai conectată boxa la rețeaua ta wireless. Iar de aici, sky is the limit.

De ce spun că sky is the limit? Pentru că aplicația SoundTouch vine cu o mulțime de opțiuni, printre care:

 • închizi și deschizi sistemele BOSE din casă. Dacă ai 10 boxe în casă, poți pune câte-o piesă diferită pe fiecare în parte sau poți seta să cânte același lucru pe toate. Tu decizi ce și cum, din aceeași aplicație.
 • muzica o iei de pe orice radio de pe net (găsești în aplicație o listă cu radiouri online), de pe Deezer, Pandora, iTunes sau Spotify.
 • ai 6 butoane de quick access. Practic, dacă îți place un artist sau un radio, poți seta ca atunci cânda apeși pe 1 în aplicație (sau pe telecomandă ori pe boxă), să cânte acel artist sau acel radio. Poți salva și playlist-uri diferite în acel quick acces sau orice altceva vrei tu.
 • poți și să te conectezi prin bluetooth la boxă și să-i zici să cânte muzica de la tine din telefon.
 • dacă apare un update de software de la producător, el se face automat, în momentul în care deschizi aplicația. Știu asta pentru că am deschis aplicația când m-am apucat de scris articolul și mi-a zis că sistemul trebuie actualizat. :D
 • poți sincroniza aplicația cu muzica pe care o ai în iTunes, Windows Media Player sau muzica dintr-un NAS (Network Attached Storage) Drive.

Ce-mi place mie cel mai mult?

 1. Că am zeci de opțiuni disponibile când vreau să ascult muzică. Pot să dau play de oriunde. Dacă vreau neapărat să ascult o piesă, n-am cum să n-o găsesc.
 2. Că datorită conexiunii wireless, nu trebuie să fiu la lângă boxă ca s-o controlez (așa cum se întâmplă în cazul boxelor care au doar conexiune bluetooth). Atât timp cât stau conectat la wireless, pot controla boxa din orice cameră.
 3. Că pot s-o controlez de pe orice fel de device care se conectează la wireless sau prin bluetooth.

Da, cam atât de inteligente sunt echipamentele BOSE. Spre rușinea mea, nu știam lucrurile astea înainte să ne luăm SoundTouch 30-ul la birou. Mai mult, recent au lansat o gamă nouă de produse (am scris despre ea aici), iar dacă vrei să vezi prețuri și alte detalii despre produsele lor, poți intra aici. Mai mult, în showroom (Calea Floreasca 77, București) poți testa orice echipament de-al lor, ca să-ți faci o idee.

6 Comments

 1. romeo 3 decembrie 2015
  • Cristian Florea 3 decembrie 2015
 2. Vali 12 mai 2018
  • Cristian Florea 14 mai 2018

Leave a Reply