Inteligenţi leneşi, sau nătângi muncitori?

De multe ori am impresia că oamenii inteligenţi nu-şi dau destul silinţa. Văzând că le merge mintea şi că pot fi foarte uşor peste cei mediocri, preferă să se bucure cu ce au, fără să încerce să se perfecţioneze.

În toate domeniile cred că avem de-aface atât cu oameni inteligenţi, dar leneşi, cât şi cu cei modeşti (din punct de vedere intelectual), dar mult mai muncitori.

În atletism, de cele mai multe ori cei cu mai puţin talent, dar muncitor ies în faţă, pentru că cei foarte talentaţi se apucă de tot felul de tâmpenii (nopţi pierdute, ţigări etc.) crezând că oricum pot fi peste ceilalţi.

În blogging, cei mai inteligenţi au tendinţa de a scrie articole atât cât să le aducă un anumit număr de vizitatori. Dacă observă că scriu articole prea grele pentru cititori, preferă să se întoarcă la texte pe înţelesul tuturor.

În schimb, cei mai puţin inteligenţi, luptă pentru fiecare cititor, comentator şi abonat. Ei vor totul, deşi de foarte multe ori nu-l pot obţine. Dar sunt şi cazuri în care reuşesc. Munca poate de foarte multe ori să facă diferenţa.

În timp ce cititorii îl părăsesc pe cel inteligent pentru că nu prea mai scrie şi are articole ca şi acum 2-3 ani, cel care are o gândire mai modestă câştigă teren. Scrie cât de des poate, îşi perfecţionează stilul şi acaparează un public mult mai mare şi mai bun. Performanţele lui ajung să le depăşească pe cele ale tipului inteligent, cel din urmă renunţând la blogging spunând: „Am lucruri mai importante de făcut decât să scriu pe un amărât de blog”.

Bineînţeles, în ceea ce priveşte subiectul dezbătut, nu merită să generalizăm, dar putem, totuşi, să ne gândim şi să spunem într-un comentariu pe care dintre cei doi i-am prefera.

10 Comments

 1. Sorin Grumazescu 5 august 2010
 2. Andrei 5 august 2010
 3. Porumbelul 5 august 2010
 4. Zoly 5 august 2010
 5. Shmen 5 august 2010
 6. runn3r 5 august 2010
  • Cristian Florea 6 august 2010
   • Ioana 6 august 2010
 7. Andrei Dutu 6 august 2010
 8. Tudor 6 august 2010

Leave a Reply