Inteligenţi leneşi, sau nătângi muncitori?

De multe ori am impresia că oamenii inteligenţi nu-şi dau destul silinţa. Văzând că le merge mintea şi că pot fi foarte uşor peste cei mediocri, preferă să se bucure cu ce au, fără să încerce să se perfecţioneze.

În toate domeniile cred că avem de-aface atât cu oameni inteligenţi, dar leneşi, cât şi cu cei modeşti (din punct de vedere intelectual), dar mult mai muncitori.

În atletism, de cele mai multe ori cei cu mai puţin talent, dar muncitor ies în faţă, pentru că cei foarte talentaţi se apucă de tot felul de tâmpenii (nopţi pierdute, ţigări etc.) crezând că oricum pot fi peste ceilalţi.

În blogging, cei mai inteligenţi au tendinţa de a scrie articole atât cât să le aducă un anumit număr de vizitatori. Dacă observă că scriu articole prea grele pentru cititori, preferă să se întoarcă la texte pe înţelesul tuturor.

În schimb, cei mai puţin inteligenţi, luptă pentru fiecare cititor, comentator şi abonat. Ei vor totul, deşi de foarte multe ori nu-l pot obţine. Dar sunt şi cazuri în care reuşesc. Munca poate de foarte multe ori să facă diferenţa.

În timp ce cititorii îl părăsesc pe cel inteligent pentru că nu prea mai scrie şi are articole ca şi acum 2-3 ani, cel care are o gândire mai modestă câştigă teren. Scrie cât de des poate, îşi perfecţionează stilul şi acaparează un public mult mai mare şi mai bun. Performanţele lui ajung să le depăşească pe cele ale tipului inteligent, cel din urmă renunţând la blogging spunând: „Am lucruri mai importante de făcut decât să scriu pe un amărât de blog”.

Bineînţeles, în ceea ce priveşte subiectul dezbătut, nu merită să generalizăm, dar putem, totuşi, să ne gândim şi să spunem într-un comentariu pe care dintre cei doi i-am prefera.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Sorin Grumazescu 5 Aug 2010, ora 16:57

  Eu ii prefer pe cei inteligenti si lenesi. Cu toate astea, indiferent pe care i-am alege, langa ei vor fi si oameni inteligenti si muncitori. :)

 • Andrei 5 Aug 2010, ora 17:30

  Raspunsul corect cred ca ar fi cel munictor dar raspunsul adevarat e ca te uiti la ambii pana in momentul cand cel inteligent spunge stop.

 • Porumbelul 5 Aug 2010, ora 20:57

  Inteligenții pot fi cuceritori, strălucitori, fascinanți fără să facă prea mari eforturi și tocmai asta îi face să pară atât de naturali și fermecători. Dacă suferă, însă, de un orgoliu excesiv / aroganță (lucru de altfel des întâlnit la ei) atunci prefer să am de a face cu indivizi de inteligență medie însă muncitori, deși limitele lor intelectuale îi pot face adesea plictisitori sau previzibili.

 • Zoly 5 Aug 2010, ora 21:46

  Ma enerveaza cand ai dreptate!!!! :D

 • Shmen 5 Aug 2010, ora 21:52

  Cei inteligenti si lenesi odata si odata isi revin, cat despre restu …

 • runn3r 5 Aug 2010, ora 23:57

  Sunt un lenes, clar :)) :D .
  Apropo de faza cu atletismul si cu tigarile, Grim :D . Am visat aseara ca m-am intalnit cu tine si fumai :)) . Si cand ti-am cerut 50 de bani ai stat oleaca sa te gandesti :)) :D . No offence, asa a fost visu :)

  • Florea Cristian 6 Aug 2010, ora 10:37

   :)) vai, incepe lumea sa ma viseze doar pentru ca-mi stie blogul :)) e grav

   • Ioana 6 Aug 2010, ora 15:37

    da, grim, esti un ‘very importan person’

 • Andrei Dutu 6 Aug 2010, ora 16:55

  Nu cred ca e vorba de o preferinta anume. Fiecare face cum ar chef, cum se simte mai bine. Iar eu ca cititor, la fel, il prefer pe cel care imi trezeste interesul. Indiferent daca prin munca sau prin inteligenta

 • Tudor 6 Aug 2010, ora 21:56

  era o fabula cu iepurele si broasca testoasa :)