Internet limitat şi viaţă limitată

iphone 4s social appsCând mi-am trădat vechiul LG Optimus One pentru un iPhone 4S, am observat că extraopţiunea de internet se consumă mult mai rapid decât de obicei şi mi-am zis că trebuie să fac în aşa fel încât să am mai mulţi MB de consumat.

Am ţinut-o pe aia cu „trebuie să am mai mulţi MB de consumat” fără să iau vreo decizie în legătură cu asta. Adică voiam mai mult internet, dar în acelaşi timp încercam să fac în aşa fel încât să nu-l consum la jumătatea lunii pe cel pe care-l am. Adică îmi limitam oarecum verificarea mail-urilor, a Twitter-ului şi a notificărilor de pe Facebook, iar la sfârşitul lunii rămâneam cu vreo 5 MB neconsumaţi. Cred că o singură dată s-a întâmplat să rămân fără internet cu vreo 3 zile înainte de reînnoirea extraopţiunii. În rest, am reuşit să-mi impun limitele destul de bine.

Iniţial credeam că-i o tragedie dacă nu pot sta pe net când vreau eu, dar pe măsură ce trecea timpul îmi dădeam seama că e un avantaj. Am descoperit că că pot socializa mai mult offline dacă ştiu că nu trebuie să-mi consum internetul de pe telefon anapoda. În plus, dacă încerc să ajung în Bucureşti în anumite locuri fără ajutorul Google Maps, reuşesc să învăţ mai bine străzile oraşului şi să admir mai atent ce este în jur.

Internetul limitat nu înseamnă neapărat că-ţi limitezi activităţile online, ci dimpotrivă, că te ocupi mai responsabil de ele şi că-ţi mai vezi şi de ceea ce faci offline. Iar asta, pe termen lung, înseamnă mai multe cunoştinţe reale. Şi când ai nevoie de un ajutor, de obicei cunoştinţele de acest gen sunt dispuse să te ajute, nu cei pe care-i ştii doar de pe Facebook.

Tu cât internet mobil consumi lunar, apropo? Şi dacă vezi că ţi se termină, îi simţi lipsa?

13 Comments

 1. Rares Cojocaru 20 mai 2013
  • Cristian Florea 21 mai 2013
 2. Rares Cojocaru 20 mai 2013
 3. dimitriepirghie 20 mai 2013
 4. Gabriel Ursan 21 mai 2013
  • Cristian Florea 21 mai 2013
   • Gabriel Ursan 22 mai 2013
 5. ZDZero 21 mai 2013
  • Cristian Florea 21 mai 2013
   • ZDZero 22 mai 2013
 6. omulvaly 23 mai 2013

Leave a Reply