Internetul nu e doar pentru amuzament

Într-o lume în care toată lumea aleargă după filmuleţe şi imagini haioase, mă ridic umil şi spun: „Internetul chiar nu este doar pentru amuzament!”

Deşi unele bloguri funny încă mai prind, deşi pe Twitter şi pe Facebook se trimit în prostie link-uri spre imagini care mai de care mai haioase (la care, uneori, mai dau şi eu ReTweet), ţin să-i anunţ pe cei care-şi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului că mai sunt şi lucruri interesante de văzut.

O conferinţă TED ar putea fi destul de interesantă, un articol pe vreun blog, un tutorial, o discuţie serioasă pe o temă serioasă. Toate astea, se găsesc pe internet, pe lângă toate lucrurile amuzante de care eşti tu dependent.

Înţeleg, nu poţi fi de piatră, trebuie să mai şi zâmbeşti, dar, totodată, trebuie să ştii şi când să te opreşti. Ar trebui să foloseşti internetul ca pe ceva constructiv. Să înveţi ceva, nu să cauţi tot ce-i amuzant cât e ziulica de lungă. Nu de alta, dar în ritmul ăsta nu vei ajunge nicăieri şi te trezeşti că ai 2-3 ani de utilizare a internetului în spate, iar în afară de Y!M, Hi5 şi site-uri cu piţipoance şi cocalari nu mai ştii nimic.

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Serginho 19 Iun 2010, ora 17:36

  Stii cum ii… toti vor mura-n gura. :))

 • Shmen 19 Iun 2010, ora 19:31

  Cunosc cateva persoane care in afara de Hi5 , mess si cs nu mai stiu absolut nimic .. si cand patesc cate ceva imi cer mie ajutorul .. da ce pnm am fata de Google?

 • runn3r 20 Iun 2010, ora 14:42

  Conferintele celor de la TED sunt foarte tari :D . M-am uitat odata si mi-a placut. Au oamenii aia niste idei atata de originale … :)

 • Tudor 20 Iun 2010, ora 18:54

  Internetul nu e pentru amuzament. Dar daca ai renuntat la amuzament, internetul iti poate oferi toate motivele pentru a cadea in mrejele depresiei.