Internetul

La umila mea propunere, astăzi s-a desfăşurat în Focşani o dezbatere ce a avut ca subiect „internetul”. Printre invitaţi a fost Tudor, iar alţii, pentru că nu sunt bloggeri, mă tem că nu-i cunoaşteţi. Am fost şi eu, tot în calitate de blogger, dar n-am vorbit, am preferat să rămân un simplu spectator.

S-a discutat despre orice, începând cu istoria internetului şi terminând cu importanţa lui în vieţile noastre, sau despre cum nu ne putem feri de internet.

Ce-am reuşit să(-i) învăţăm?

– Tudor a vorbit foarte frumos (cu exemple concrete) despre cum fiecare dintre noi este oarecum legat de internet, iar acest lucru este într-o continuă dezvoltare. În curând vom ajunge să cumpărăm totul de pe internet, iar legea care spune că avem voie să returnăm în 10 zile produsul dacă nu ne convine, ţine cu noi dacă vă e frică să comandaţi ceva fără să atingeţi sau să vedeţi live acel produs.

– Siguranţa pe internet ţine de tine şi de atitudinea ta. Nu te poţi plânge că ţi-a fost furată identitatea pe nu ştiu ce reţea socială, atât timp cât tu îţi afişezi identitatea în aşa fel încât să nu aibă oricine acces la ea.

– Jocurile sunt bune până când îţi dai seama că nu-ţi aduc niciun beneficiu.

– Marea majoritate a părinţilor adoptă o atitudine greşită în momentul în care îl îndeamnă pe copil să nu mai stea atât de mult la calculator. Ei obişnuiesc să-i spună că nu are voie, dar nu-i oferă şi motive pentru asta. Dacă i-ar explica părţile bune şi cele rele ale calculatorului şi dacă i-ar arăta că există lucruri mai interesante dincolo de online, probabil copiii ar folosi aşa cum trebuie informaţiile de pe internet.

– Revenind la reţelele de socializare, consider că nu ai voie să te plângi pentru că ţi-a fost furată identitatea atât timp cât tu nu ştii să ţi-o protejezi cum trebuie. Înainte să foloseşti o reţea de socializare, e bine să mai citeşti şi Terms of Service-ul. O fată era revoltată de faptul că pe Facebook a apărut un cont exact la fel ca al ei, deşi spunea că a făcut din setări ca doar prietenii (în număr de 20-30) să-i poată vedea profilul. Nu ştia de setarea care le dă voie prietenilor prietenilor ei să-i vadă profilul, astfel afişându-se altor mii de oameni şi nu ştia că-i există butonul de „report” pe Facebook, ceea ce o făcea să nu aibă soluţii pentru ceea ce-a păţit.

Este bine să-i interzici total copilului tău calculatorul până la o anumită vârstă?

16 Comments

  1. Marieta 10 februarie 2011
    • Cristian Florea 10 februarie 2011
  2. Costel 10 februarie 2011
    • Cristian Florea 10 februarie 2011
  3. Bogdan Anghelina 10 februarie 2011
    • Cristian Florea 11 februarie 2011
      • Bogdan Anghelina 11 februarie 2011
      • Cristian Florea 11 februarie 2011
      • Bogdan Anghelina 11 februarie 2011
      • Cristian Florea 11 februarie 2011
  4. Tudor 11 februarie 2011
    • Cristian Florea 11 februarie 2011
  5. Iulia 11 februarie 2011
    • Cristian Florea 11 februarie 2011
  6. Radu 11 februarie 2011
    • Cristian Florea 11 februarie 2011

Leave a Reply