Intoarcere in timp

Cred ca nu exista persoane care sa nu-si fi dorit macar o data sa se intoarca in timp…nu neaparat sa modifice ceva din trecutul lor dar stiu cum e sa te apuce un dor de o zi speciala pe care vrei s-o retraiesti.
Personal as vrea sa retraiesc vara ce tocmai s-a terminat dar si vara anului trecut. As vrea sa retraiesc acea copilarie nepasatoare cand veneam acasa si faceam liniute si bastonase pe caiet pana imi sareau capacele, cand deabia asteptam sa termin de scris nu stiu ce chestie la limba romana ca sa pot sa fac din nou cele 13 nivele (parca) ale jocului Hercule pe primul meu calculator, Pentium II.
Vreau sa retraiesc zilele de iarna in care stateam langa calorifer si ma uitam pe geam ore in sir asteptand sa ninga, serile petrecute in scara blocului cu prietenii, sa revad vecinii furiosi care tot ieseau si ne spuneau sa nu mai facem galagie dar si prima „lupta” din clasa a V-a, cand pumnii imi cadeau greu asupra unui copil gras cu un an mai mare ca mine, copil care dupa ce s-a saturat de ce incasase de la mine si-a luat-o si de la fratemiu, acesta crezand ca tot eu am luat bataie :))
Vreau sa ascult iar la nesfarsit casetele cu 3SE si Akcent pe casetofonul care acum deabia mai bazaie si sa ma cred cel mai tare din parcare pe melodiile celor de la Fara Zahar.
As vrea, daca exista, sa stiu ce am fost intr-o viata anterioara (asta suna deja a nebuneala :)) )
Mi-as mai dori sa ma intorc in timp in niste momente in care n-am existat…as vrea sa vad regimul comunist pentru macar doua zile, sa-l cunosc pe nenea „Ceaşcă” si sa vad cum ne impune tot felul de bazaconii fara a sti ca romanii vor libertate.
Cateodata stau si visez…imi imaginez cum ar fi fost daca as fi procedat diferit in unele situatii…imi aminesc ce-a fost in trecut si-mi doresc sa retraiesc acele momente frumoase.
Totusi visand imi vin in minte si niste momente pe care nu mai vreau sa le mai vad…sunt chestii pentru care chiar nu as vrea sa ma intorc in trecut sau sa le retraiesc dar totusi imi sunt intiparite bine in minte si nu pot schimba acest lucru.
Desi aveam patru ani cand s-a intamplat, nu vreau sa retraiesc sentimentul de la moartea tatalui meu, nu vreau sa aud din nou vestea care imi spune ca Zidane (o amica foarte buna) a avut un accident de masina si n-a scapat cu viata…nu vreau sa aud chestiile care m-au intristat in trecut. Cred ca nimeni nu vrea! :|
Nu vreau sa-mi amintesc motivele pentru care nu m-am mai inteles cu o anumita fata si nu vreau sa retraiesc sentimentele din seara in care ne-am despartit :(
Totusi, in viata sunt chestii de care nu ne putem feri, sunt lucruri peste care trecem cu totii si pe care le induram cu totii. Acum depinde de fiecare persoana in parte. Depinde cum stii sa-ti continui drumul. Depinde cum vrei sa vezi viata, daca vrei sa traiesti in trecut, in prezent sau sa te gandesti numai la viitor.
Sunt multe chestii care depind de niste alegeri facute odata…lucruri pe care nu le putem schimba oricat de mult ne-am dori.
Totusi…desi visez sa ma intorc in timp, niciodata nu visez sa schimb ceva. De ce?
Pentru simplul fapt ca din greseli invatam. Daca as schimba nu stiu ce greseala din trecut as da peste alta. Si fara greseli si greutati nu se poate.
C’est la vie! =:)

P.S.: Inca regret articolul despre incredere si suferinta :(

4 Comments

  1. D 5 octombrie 2008
  2. Cristian Florea 5 octombrie 2008
  3. D 6 octombrie 2008
  4. Andrei 17 octombrie 2009

Leave a Reply