Învaţă să furi

invata sa furiDin punctul meu de vedere, adevărata artă în blogging constă în a învăţa să furi. Şi nu, nu e vorba de furatul de conţinut, că aia nu-i o artă, ci o demonstraţie a incompetenţei tale. Mă refeream la furatul meseriei.

În ceea ce facem noi cred că este foarte important să înveţi cu ce se mănâncă blogging-ul fără să întrebi pe nimeni, ci doar studiind comportamentul altora.

Bineînţeles, dacă o să înţelegi ce fac unii bloggeri, asta nu te face pe tine un blogger bun, dar cum personalitatea fiecăruia dintre noi este reprezentată de totalitatea personalităţilor tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit vreodată, aşa şi activitatea noastră de pe bloguri ar trebui să fie totalitatea tuturor activităţilor pe care le-am studiat vreodată, la care se adaugă o caracteristică proprie, una care să facă diferenţa dintre tine şi toţi ceilalţi.

Totuşi, asta-i doar umila mea părere. Voi s-ar putea să gândiţi altfel lucrurile.

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • Capitanu Burcea 10 Mar 2012, ora 17:57

  Caută să faci să fie nu suma, ci summul „personalităţilor tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit vreodată”.
  Şi învaţă să scrii cu diacritice, în pula mea!

 • Dragos Geornoiu 10 Mar 2012, ora 18:17

  Aveam in draft un articol cu numele ” Cititi, invatati, furati !” referitor la blogging :) de mai bine de o luna, ai cam acoperit punctul 3 si ai perfecta dreptate !

  • Florea Cristian 10 Mar 2012, ora 18:21

   Păi dacă tu nu te grăbeşti să scrii, vezi ce se întâmplă? :))

 • Dex 11 Mar 2012, ora 23:26

  n-am invatat nimic :)) … da pai am si postari originale, un fel de rahaturi melancolice si fictionale care ma fac si pe mine sa rad cand le citesc dar am si repost-uri sau imprumuturi mie imi place sa le spun „lucruri care imi plac” si le dau mai departe …nu e mare filozofie sa fii blogger ….filozofie e sa placa lumii ce scrii iar cat despre blogging ca meserie aici putem sa dezbatem mai mult. P/S nu exista furt in zona virtuala …cand furi ceva de obicei dispare :)) pace

  • Florea Cristian 11 Mar 2012, ora 23:41

   Dar treaba cu „furatul meseriei” este o zicală veche, folosită şi-n offline, care nu zice că trebuie să-l omori pe ăla care te-a învăţat după ce ai ajuns să ştii tot ce ştia el. :D

 • Dex 11 Mar 2012, ora 23:55

  depinde de circumstante Don Semaca :p

 • Ana- 12 Mar 2012, ora 16:38

  si eu care credeam din titlu ca era vorba de o sugestie, cum sa facem bani pe timp de criza :)

 • Tudor 13 Mar 2012, ora 13:02

  Furtul de meserie este singurul furt care nu se pedepseste