Am învăţat să joc polo pe bicicletă. Cred.

Acum probabil vă întrebaţi ce-i ăla polo pe bicicletă. E firesc, pentru că fix aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu când am aflat că există acest sport. Iniţial mi-a zburat gândul la acel joc de polo din apă şi nu reuşeam să adaug şi bicicleta în peisaj. Apoi am văzut că e vorba de un sport asemănător poloului călare, numai că e pe bicicletă şi nu se desfăşoară pe iarbă.

Am văzut câteva poze şi filmuleţe la echipa Bucharest Bike Polo, apoi am mai povestit cu câţiva biciclişti din Bucureşti despre asta. Părea un sport tare mişto din povestite, în special pentru că îţi arăta şi la ce altceva mai poţi folosi bicicleta, în afară de plimbatul obişnuit şi de sprinturi. Aşadar, am fost sâmbătă să văd şi eu cum e. Ştiam să merg cu o singură mână (ba chiar şi fără mâini, dacă era nevoie) şi ştiam şi cum să pun frână, iar altceva n-am considerat că-mi mai trebuie.

Dar jocul nu-i chiar atât de uşor pe cum pare, pentru că dincolo de mersul cu o mână trebuie să poţi fi atent la minge, să poţi pune frână destul de încet încât să nu fii aruncat de pe bicicletă (eu puneam frână pe faţă pentru că-s dreptaci şi nu puteam să ţin crosa în mâna stângă), dar destul de tare încât să nu te loveşti de ceva. Totodată, e mai greu decât credeam să-mi ţin echilibrul pe bicicletă la viteză foarte mică, fără să pun piciorul jos. Şi încă nu-s învăţat să mă ajut de crosă ca să-mi ţin echilibrul.

Oricum, am scăpat doar cu o julitură mică (v-am spus că-i greu să frânezi fără să cazi în cap, da?), iar experienţa a fost extrem, dar extrem de faină. Asta deşi în 4 meciuri (parcă atât am jucat), am atins mingea doar de vreo două ori. Uitaţi-vă puţin la filmuleţul făcut de Ariel şi mai discutăm după.

Acum vreau neapărat să-mi fac şi eu o bicicletă de Bike Polo. Nu vreau să folosesc bicicletele pe care le am acum pentru că la bike polo se mai cade, se mai primesc mingi în spiţe and so on. Prefer să am o bicicletă de bătaie cu care să joc. Sâmbătă am avut noroc de bunăvoinţa celorlalţi jucători, care mi-au împrumutat bicicletele lor cât timp ei nu erau pe teren (mersi Ariel, Bogdan şi Alex! Sper că-s ok biclele şi crosele voastre). Cred că bike poloul este unul dintre lucrurile pe care orice om ar trebui să le facă cel puţin o dată în viaţă, atât de fain mi se pare.

8 Comments

  1. Alex N. 28 octombrie 2013
  2. rivi 28 octombrie 2013
    • Cristian Florea 28 octombrie 2013
  3. Ciprian 28 octombrie 2013
  4. Alex. Ionescu 28 octombrie 2013

Leave a Reply