Te invit la sediul Kooperativa 2.0 cu cadouri pentru copii

Și în 2015 suntem parteneri ShoeBox, un proiect desfășurat în toată țara, care invită oamenii darnici să aducă diverse cadouri pentru copii, ambalate în cutii de pantofi.

Noi suntem „în branșă” din 2012. Atunci am fost, cred, primul centru de colectare din București. Anul acesta sunt 43 de astfel de centre în capitală. Îți spun asta ca să înțelegi cam cât de mult a evoluat proiectul în ultimii ani.

Ce înseamnă că sediul Kooperativa 2.0 este centru de colectare?

În primul rând, înseamnă că la noi se strâng o parte dintre cadourile pe care vor bucureștenii să le ofere. Tot noi ne ocupăm și de sortarea lor (pe sexe și pe grupe de vârstă), de identificarea copiilor cărora putem să le donăm și de donația propriu-zisă a pachetelor.

Adică tu pui într-o cutie de pantofi împachetată ca un cadou (vezi aici un tutorial de împachetare) ce vrei să donezi (jucării, dulciuri, rechizite, produse de igienă personală, haine etc.), le aduci la noi în perioada 7 – 16 decembrie, iar noi le ducem mai departe. Când lași cadourile la noi, îți vom cere și o adresă de mail pe care să primești poze din momentele în care facem donația.

Program și alte informații utile

Primim cadouri doar în perioada 7 – 16 decembrie. Programul e de luni până vineri, în intervalul orar 17:00 – 19:00 sau sâmbăta între 10:00 și 14:00, iar adresa este Str. Sfinții Voievozi, nr. 48 – 50, ap. 6, interfon 6, sector 1, București.

Șefa de trib pe tot ceea ce ține de Shoeboxul Kooperativa 2.0 este Loredana Pricopie, deci ar fi ideal să iei legătura cu ea dacă ai întrebări sau nelămuriri. Mailul ei este loredana.pricopie@gmail.com, iar numărul de telefon e 0762 918 783. Înainte să vii cu cadourile, ar fi bine să-i dai un telefon, să fii sigur că e la sediu. Ar fi păcat să bați drumul degeaba până aici.

Ce poți să mai faci ca să ajuți

  • poți să vorbești cu toți colegii de birou și toți prietenii și să-i mobilizezi să împacheteze cadouri și să le ducă într-un centru de colectare. Nu e neapărată nevoie să veniți la sediul Kooperativa 2.0. Important e să se strângă cât mai multe cadouri, nu contează unde. Găsești aici lista completă cu centrele de colectare.
  • poți să ne recomanzi familii nevoiașe sau alte locuri în care sunt copii defavorizați și cărora le putem dona cadourile. Recomandările i le poți trimite direct Loredanei pe mail.
  • poți scrie despre inițiativă pe rețelele tale sociale sau, dacă ai un blog, pe blogul tău. Cu cât află mai multă lume despre proiect, cu atât mai bine.

2 Comments

  1. Val Vesa 25 noiembrie 2015
    • Cristian Florea 25 noiembrie 2015

Leave a Reply