Acum poți invita conexiunile de pe LinkedIn să urmărească paginile pe care le administrezi

Am discutat ieri despre asta la Social Pedia și mi-am amintit că deși voiam să scriu pe blog despre, n-am mai apucat s-o fac. Așa că iată-mă. 😁

Noutatea: începând de săptămâna trecută, dacă administrezi o pagină de LinkedIn, îți poți invita conexiunile să urmărească acea pagină.

Cum se face asta?

E de-ajuns să intri pe pagină, iar din partea dreaptă să mergi la Admin Tools – Invite Connections, ca în fotografia de mai jos.

Acum poți invita conexiunile de pe LinkedIn să urmărească paginile pe care le administrezi 1 | Cristian Florea

Ți se va deschide un box care te va lăsa să selectezi conexiunile pe care vrei să le inviți să urmărească pagina. Le selectezi pe cele care te interesează, apoi apeși pe Invite Connections.

Dar mai sunt câteva lucruri de notat aici:

  • Dacă ai mai puțin de 500 de conexiuni pe LinkedIn, o să ai o opțiune de „Select All” în momentul în care îi alegi pe cei pe care vrei să-i inviți. Dacă ai mai mult de 500, va trebui să-i selectezi manual pe toți;
  • Poți invita o persoană o singură dată să urmărească o pagină. Dacă administrezi mai mult de o pagină pe LinkedIn, poți invita toate conexiunile tale la fiecare pagină în parte.
  • Invitația de a urmări pagina le va apărea utilizatorilor în dreptul tab-ului My Network, acolo unde apar și cererile de conectare din partea utilizatorilor de LinkedIn. Practic, dacă cineva intră și dă Accept tuturor din automatism, probabil va da Accept și invitației de a urmări activitatea paginii tale fără să-și dea seama că e o diferență între invitații. Cam așa arată o cerere de invitație pentru un utilizator:
Acum poți invita conexiunile de pe LinkedIn să urmărească paginile pe care le administrezi 3 | Cristian Florea

Să reții faptul că apare și numele tău în cerere (așa cum se vede în fotografia de mai sus), deci dacă nu vrei să te asociezi cu pagina în numele căreia trimiți invitații, va trebui să nu mai trimiți acele invitații. 😁

Recomandare: Nu invita oamenii să urmărească pagina ta dacă nu au ce să găsească acolo.

Unele persoane vor accesa paginile la care au primit invitație înainte de a decide dacă acceptă invitația sau nu, iar când verifică acea pagină, ar fi bine să găsească acolo informații pe care le-ar putea considera utile.

Încearcă să ai pagina setată corect (în primul rând) și să ai în feed câteva postări utile pentru urmăritori (în al doilea rând) și abia apoi începe să inviți conexiunile să aprecieze pagina, că sunt șanse mai mari să accepte invitația și cei care verifică paginile înainte să dea accept.

Ce faci dacă nu mai vrei să mai primești invitații de a urmări pagini de LikedIn

Ei bine, LinkedIn zice că îți oferă opțiunea de a nu primi invitații de a urmări pagini de companie, deci dacă primești prea multe astfel de invitații, le poți dezactiva de pe această pagină din setări.

În același timp, în contul meu încă nu apare setarea care să mă lase să dezactivez invitațiile, deci probabil încă n-au actualizat cum trebuie acea pagină, dar sunt sigur că în viitorul apropiat o vor face.

Mai mult, s-ar putea ca la anumiți utilizatori să apară setarea, chiar dacă la mine un este momentan.

În încheiere, dacă vrei să vezi ce-am mai scris despre LinkedIn, te invit să accesezi această pagină, iar dacă nu ne-am conectat încă pe platformă, găsești aici contul meu.

4 Comments

  1. Teodora Adamache 11 iulie 2019
  2. Narcisa 16 martie 2020

Leave a Reply