Acum poți instala iOS 14 Public Beta

Așa cum spuneam în clipul despre iOS 14, noile sisteme de operare de la Apple se lansează în mai multe trepte. În primul rând, apar acele Developers Beta, niște variante incipiente ale softurilor, destinate în special developerilor. Aceste variante de softuri au, în general, cele mai multe bug-uri și pot fi instalate, de obicei, doar de dezvoltatorii de aplicații.

În urma feedback-ului primit de la developeri, Apple lansează softul în versiune Public Beta, iar asta înseamnă că orice utilizator de iPhone își poate instala versiunea Beta dacă dorește, fără să trebuiască să aibă cont de developer.

Cu toate astea, versiunile de soft Public Beta încă ar mai putea avea bug-uri, pe care Apple le va corecta până când lansează versiunea oficială, numită de obicei GM (Golden Master).

Ei bine, când vine vorba de iOS 14, Apple a considerat că a scos destul de multe variante Developer Beta încât softul e pregătit pentru a fi testat de un public mai larg, așa că a lansat recent și versiunea Public Beta.

Cum instalezi iOS 14 Public Beta (video)

Dacă vrei să-ți instalezi iOS 14 Public Beta, iată cum se face:

  1. Asigură-te că ai făcut backup iPhone-ului tău. Ideal ar fi să ai și backup în iCloud, dar și pe laptop, utilizând iTunes;
  2. Intră pe beta.apple.com folosind browserul Safari al iPhone-ului;
  3. Apasă pe butonul Sign In și loghează-te folosind datele tale de iCloud.
  4. În pagina nou apărută, apasă pe iOS (dacă nu e selectat deja) și apoi pe enroll your iOS device.
  5. Vei fi redirecționat pe o pagină nouă și va trebui să apeși pe butonul Download profile.
  6. După ce descarci profilul, va trebui să mergi pe iPhone-ul tău la Settings și să apeși pe butonul de instalare a profilului. Apoi ți se va cere să închizi și să redeschizi telefonul.
  7. După ce ți s-a deschis telefonul, mergi la Settings – General – Software Update și vei vedea că îți apare update-ul pentru iOS 14.

Ce e bine să știi despre softurile beta

Ele întotdeauna vin cu bug-uri, deci s-ar putea să ai parte de anumite probleme care nu-ți plac, gen aplicații care nu mai funcționează cum trebuie sau o scădere rapidă a bateriei. Dacă nu ești dispus să treci peste aceste probleme, mai bine nu instalezi acest soft. Totodată, există și varianta de a avea doar niște bug-uri care pentru tine nu contează (cum ar fi faptul că widget-ul de Vreme nu funcționează mereu cum trebuie).

Dacă vrei să te întorci la iOS 13, procesul este mai complicat. O explicație a modului în care se face găsești aici, dar dacă nu vrei să treci prin tot procesul, mai bine nu instalezi versiunea beta a softului. 😁

Dacă ți se pare ok varianta Beta și rămâi cu ea, să știi că vei primi mai multe update-uri în timp (va exista și Public Beta 2, care va mai repera din bug-uri, dar probabil și Public Beta 3). În același timp, când apare varianta GM, vei primi și acel update, deci nu ai de ce să-ți faci griji din punctul ăsta de vedere.

Varianta GM de la iOS 14 va apărea, probabil, în septembrie, așa că nu mai e atât de mult de așteptat până când vei primi update-ul obișnuit, fără bug-uri. Deci dacă nu te grăbești atât de tare cu instalarea iOS 14, ai putea să nu-ți faci probleme cu bug-urile acum și, în loc să instalezi varianta beta, să aștepți versiunea oficială. 😁

Dacă vrei să vezi cu ce vine nou iOS 14, am făcut un clip pe tema asta aici.

Tags:

Leave a Reply