De ce iubim femeile?

de-ce-iubim-femeile_mircea-cartarescuEste cartea pe care tocmai am început s-o citesc. În puţinul timp pe care l-am avut astăzi am reuşit să parcurg cu drag primele cinci capitole, mai exact primele 50 de pagini, reuşind să-mi fac o părere cât de cât bună despre Mircea Cărtărescu şi despre viaţa sa (sau momentele mai importante ale vieţii sale, descrise pe larg încă din primele capitole).
El ne povesteşte pentru început despre adolescenţa sa destul de zbuciumată, despre colegii care „se cărau la şcoală cu magnetofoane de zece kile, puneau muzică şi dansau în ora de franceză…Garsonelul, profesorul nostru ţăcănit, le aduna pe fete-n jurul lui şi le spunea cum se zice la toate porcăriile în franţuzeşte…Vreo doi răsfoiau reviste porno suedeze în fundul clasei” dar şi despre faptul că era singurul care trântea ca nuca-n perete câte un citat pe tablă, după care colegii se uitau ciudat la el.
În următoarele capitole începe să povestească despre fanteziile lui cu fetele, despre viaţa pe care a petrecut-o alături de câte o prietenă, dar şi despre momentele de dragoste pe care şi le amintea cu persoana iubită.

Din punctul meu de vedere, „De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu, este o carte care merita citită şi comentată din plin.

V-o recomand cu cea mai mare căldură!

9 Comments

  1. CarmenPunkGirl 18 decembrie 2008
  2. gaitzatampa:)) 18 decembrie 2008
  3. Cristian Florea 18 decembrie 2008
  4. Simona 18 decembrie 2008
  5. Cristian Florea 18 decembrie 2008
  6. gioghy 18 decembrie 2008
  7. Cristian Florea 19 decembrie 2008
  8. ComiCultural 12 octombrie 2013
    • Cristian Florea 13 octombrie 2013

Leave a Reply