De ce iubim femeile?

de-ce-iubim-femeile_mircea-cartarescuEste cartea pe care tocmai am început s-o citesc. În puţinul timp pe care l-am avut astăzi am reuşit să parcurg cu drag primele cinci capitole, mai exact primele 50 de pagini, reuşind să-mi fac o părere cât de cât bună despre Mircea Cărtărescu şi despre viaţa sa (sau momentele mai importante ale vieţii sale, descrise pe larg încă din primele capitole).
El ne povesteşte pentru început despre adolescenţa sa destul de zbuciumată, despre colegii care „se cărau la şcoală cu magnetofoane de zece kile, puneau muzică şi dansau în ora de franceză…Garsonelul, profesorul nostru ţăcănit, le aduna pe fete-n jurul lui şi le spunea cum se zice la toate porcăriile în franţuzeşte…Vreo doi răsfoiau reviste porno suedeze în fundul clasei” dar şi despre faptul că era singurul care trântea ca nuca-n perete câte un citat pe tablă, după care colegii se uitau ciudat la el.
În următoarele capitole începe să povestească despre fanteziile lui cu fetele, despre viaţa pe care a petrecut-o alături de câte o prietenă, dar şi despre momentele de dragoste pe care şi le amintea cu persoana iubită.

Din punctul meu de vedere, „De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu, este o carte care merita citită şi comentată din plin.

V-o recomand cu cea mai mare căldură!

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • CarmenPunkGirl 18 Dec 2008, ora 08:52

  chiar o sa incerc sa o citesc :)

  De la mine poti citi: Aruncatul cu…pantofii

 • gaitzatampa:)) 18 Dec 2008, ora 10:16

  De ce iubim barbatii..nu exista..vreo carte de genu’?=((

 • Grim_Cris 18 Dec 2008, ora 12:12

  @gaitzatampa … nu cred :))
  @Carmen sa-mi spui daca ti-a placut

 • Simona 18 Dec 2008, ora 13:26

  Am citit-o acum mult timp. Dupa cartea asta incearca sa citesti „Gemenii” tot de Cartarescu. O sa-ti placa mult mai mult..e tot in genul asteia. Plus ca esti si tu gemeni ca mine:>

  De la mine poti citi: Ia garoafa neamule!

 • Grim_Cris 18 Dec 2008, ora 13:46

  ok … am s-o caut. Daca mi-o recomanzi tu inseamna ca merita cu adevarat!

 • gioghy 18 Dec 2008, ora 22:05

  Iti recomand si Pascal Brukner: „Luni de fiere”, dar asta dupa ce afli de ce iubeste Cartarescu femeile ;)

  De la mine poti citi: Decoratiuni speciale de Craciun

 • Grim_Cris 19 Dec 2008, ora 08:33

  Ok. Thanks! Am sa incerc

 • ComiCultural 12 Oct 2013, ora 22:24

  Salut. Te-am găsit după un search pe google – De ce iubim femeile. Premeditez de 7 ani să ies public cu un punct de vedere pe această temă. Dar abia astă vară mi-am creat blog. Iar azi am publicat un prim articol, dintr-un serial pe care vreau să-l duc extrem de departe. Pentru cei care Simt și Gândesc în egală măsură.

  • Cristian Florea 13 Oct 2013, ora 10:46

   Salut! Mulţumesc pentru că ai trecut pe-aici şi te-ai oprit să comentezi. O să intru şi eu să citesc ce scrii. :)