Am jucat și eu într-o piesă de teatru la un moment dat

Se numea Titanic Vals și este scrisă de Tudor Mușatescu. Eram prin clasa a VII-a când s-a organizat o preselecție la școala la care învățam. M-am dus de curiozitate și, spre surprinderea mea, m-au ales. Atunci am învățat ce înseamnă lucrul în echipă. Tot atunci am înțeles mai bine câte ore de muncă sunt în spatele unei reprezentații de teatru de o oră sau cât de mulți prieteni îți faci dacă iei parte la asemenea proiect.

N-am continuat cu teatrul pentru că nu mă consideram atât de talentat încât să fac o meserie din asta. În plus, eram deja pasionat de calculatoare și simțeam, cumva, că în direcția asta o să-mi clădesc viitorul. Totuși, cred că un rol într-o piesă de teatru e o experiență pe care trebuie s-o trăiești cel puțin o dată în viață. E o activitate care îți schimbă percepția despre lucrurile care te înconjoară și te face să fii mai atent la anumite detalii în interacțiunile cu oamenii. În plus, în zilele noastre, când conținutul video e la mare căutare, câteva trucuri învățate la repetițiile pentru acea piesă de teatru observ că se aplică în continuare. Iar exercițiul format atunci mă ajută și astăzi, iar asta mi se pare foarte tare.

Am povestit despre experiența mea ca actor  pentru că în weekend a început a doua ediție de Teen-Fest, un festival de teatru pentru adolescenți organizat de Teatru Excelsior. Festivalul ține până pe 1 octombrie, iar programul complet e aici. Îți recomand să-ți faci timp într-una dintre zile și să mergi să vezi o piesă de teatru pusă în scenă de adolescenți. O să conteze mult pentru ei. Și o să te ajute și pe tine, în special pentru că o să pleci de-acolo cu gândul că generațiile care vin din urmă conțin oameni de valoare.

Biletele se pot cumpăra de pe bilet.ro sau de la casa de bilete a Teatrului Excelsior. Prețurile pornesc de 12 lei. :D

afis teen fest - teatru

 

Tags:

Leave a Reply