Nu îți lăsa câinele să îți pună parola. Și alte sfaturi despre datele personale în era digitală

Acum vreo 3 luni de zile am văzut în premieră niște animații video făcute de ApTI, Asociația pentru Tehnologie și Internet. Ele trăgeau niște semnale de alarmă asupra unor probleme la care mulți dintre utilizatorii de internet nici nu se gândesc. Următorul pas era ca spoturile să apară în cadrul Anim’est  – Festivalul Internațional de Film de Animație, apoi să fie urcate pe YouTube.

Azi am văzut că au apărut pe net, așa că m-am gândit să le dau mai departe. O să înveți din ele câte ceva despre geo localizare, despre cum să-ți alegi o parolă sigură, ce e acela un cookie sau faptul că internetul nu este un spațiu public, chiar dacă așa pare.

Vreau să vezi întâi clipul despre cookie-uri, pentru că mi se pare că în zona asta e cea mai mare lipsă de informații. Apoi, dacă vrei, te uiți și la celelalte, că sunt toate puse într-un playlist.

Dacă ți-au plăcut, să știi că aceste clipuri reprezintă România într-o competiție internațională care premiază filmulețele educative. Le poți vota în cadrul competiției până vineri, aici.

2 Comments

  1. Cristina Nicolae 12 decembrie 2015
    • Cristian Florea 14 decembrie 2015

Leave a Reply