Lasă pe mâine ce poţi face azi

Ştiu, zicala era cu totul atlfel, era „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”. Bine bine, asta se aplică în viaţa de zi cu zi, dar în blogosferă nu e chiar aşa, cel puţin din punctul meu de vedere nu e.

Este un lucru de care ar trebui să aibă grijă orice blogger începător. Pentru că nu ştii la ce să te aştepţi de la ziua de mâine, dar azi ai zeci de idei bune, ar fi bine ca întotdeauna să-ţi laşi câteva şi pentru a doua zi. Mulţi greşesc! Scriu 5 articole azi, iar mâine nu mai au idei şi nu mai scriu nimic. De ce să fii ca ei? Nu-i mai bine să scrii azi unul sau două articole, mai scrii mâine unul sau două iar poimâine încă unul?Uite cum cu cinci idei ţi-ai asigurat blogul pentru trei zile, nu pentru una.

În plus, dacă nu ai cine ştie ce vizitatori, va fi greu cu cinci articole într-o zi pentru că n-or să aibă timp cititorii să-ti rumege textele şi te vei trezi că din alea 5 numai unul a fost citit de masa vizitatorilor, iar celelalte au fost puse mai mult de umplutură. Majoritatea, când intră la tine pe pagină, citesc ultimul articol şi atat, maxim ultimele două. Dacă tu ai scris cinci articole, cine crezi că le citeşte?

Bine ar fi să-ţi programezi articolele cât mai bine. Dacă simţi că poţi să scrii şi azi şi mâine, postează mai mult, dacă nu, păstrează-ţi ideile sub formă de draft-uri până când te hotărăşti să le dezvolţi.

Eu mereu am draft-uri salvate. Sunt zile în care, deşi am idei, nu mă satisfac. Şi dacă nu mă satisfac pe mine însumi, nu prea cred că v-ar putea satisface pe voi. În acele zile, iau un draft, îi dezvolt ideea şi îl public. Aşa ajungi să ai întotdeauna conţinut bun şi cursiv pe blog. Nu vei avea zile negre sau prea multe articole într-o zi.

Totodată, cred că v-aţi dat seama că nu puteţi să ţineţi în draft o ştire (în cazul în care sunteţi genul de bloggeri care mai scrieţi şi ştiri din când în când). Nu poţi să ţii moartea lui Michael Jackson în draft până când nu mai ai tu idei. Te trezeşti c-o scrii pe la sfârşitul lui decembrie , când deja toţi ştiu de ea. Ştirile trebuiesc scrise imediat ce au fost auzite, că doar de aceea se numesc ştiri. Totuşi, vă sfătuiesc să nu exageraţi cu ştirile pe blog: orice cititor se poate uita la TV sau poate intra pe site-ul ProTV sau mai ştiu eu ce alt post de televiziune pentru a citi ştiri.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Adrian 8 Iul 2009, ora 11:43

  Sunt primul care a apucat sa-ti citeasca articolul :D ha!
  .-= Ultimul articol al lui Adrian – Nokia N95 8GB =-.

  • Grim_Cris 8 Iul 2009, ora 11:49

   felicitari atunci! :))

 • caseta bijuterii 8 Iul 2009, ora 13:13

  Si daca uiti pana ziua urmatoare despre ce vroiai sa scrii? :) ce te faci?

  • Grim_Cris 8 Iul 2009, ora 15:21

   pai nu uiti, ca doar deaia iti faci draft-uri

 • Claudiu 8 Iul 2009, ora 14:04

  Da .. e buna ideea. :D
  .-= Ultimul articol al lui Claudiu – Trafic pe site/blog si bani =-.

 • Serginho 9 Iul 2009, ora 03:46

  Eu scriu un articol pe zi…
  Cand imi vin idei le scriu pe telefon sa nu le uit :)
  .-= Ultimul articol al lui Serginho – Cu ce te ajută lepşele? =-.

 • Thew 9 Iul 2009, ora 14:31

  Eu am cand scriu cate 5 aricole pe zi,cand scriu doar 2…sau cand nu scriu nici unul:))
  Deci la mine e ori 2,ori niciunul.

  • Grim_Cris 9 Iul 2009, ora 14:37

   nu e prea bine asa. trebuie sa fii echilibrat. mie-mi pare rau ca de multe ori am zeci de idei, dar n-am timp sau chef sa scriu :))

 • Tratament varice 10 Iul 2009, ora 03:44

  Lasa pe maine ce poti face azi, ca poate pana maine nu mai e nevoie sau il face altcineva. Ba poti lasa chiar pe poimaine

  • Grim_Cris 10 Iul 2009, ora 04:59

   depinde si de tema in jurul careia se invarte articolul. am dreptate?

 • Pingback: Ideile tale si articolele « ~>> SiLvIu’S bLoG <<~