Lecturi Urbane a ajuns şi în Focşani

Ieri, cu ajutorul Facebook-ului, am descoperit că există Lecturi Urbane Focşani. Prima impresie a fost ciudată. Dacă majoritatea se întreabă ce înseamnă Lecturi Urbane şi ce caută ele în oraşul nostru, eu eram tare curios să văd cine e în spatele proiectului.

Având în vedere că acum foarte mult timp (pe la începuturile LU) mi-a trecut prin cap ideea de a porni iniţiativa şi în Focşani, mare mi-a fost surprinderea să văd că cineva a făcut-o înaintea mea. Bravo lor, dacă eu n-am fost în stare. În plus, pasiunea pentru citit este infinit mai mare pentru ele decât pentru mine.

Cătălina şi Mihaela sunt două fete din liceul meu care, pasionate de citit, au dat drumul nebuniei. Au primit şi câteva donaţii de la Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu, Inspectoratul de Cultură Vrancea şi alţi câţiva, iar acum urmează să se strângă şi ceva voluntari.

Ce vă rog (pentru că dacă am început articolul sunt sigur că v-aţi gândit că vreau ceva de la voi) este să promovaţi puţin site-ul (aici vorbesc de blogosfera Vrancea) şi să fiţi prezenţi pe 21 noiembrie la Ceasul Rău (ora o vom stabili ulterior). Dacă puteţi dona şi cărţi, să ştiţi că nu vă oprim, iar dacă aveţi propuneri pentru îmbunătăţirea site-ului sau a organizării campaniei, din nou, nu vă stă nimeni în cale.

Aşadar, ce ziceţi, punem de-o lectură urbană în stil Vrâncenesc?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Corutiu Tudor 12 Noi 2010, ora 12:15

  Am participat si eu la LU in Cluj. A fost ceva deosebit, dar consider ca asemenea evenimente trec mai mult sau mai putin neluate in seama….Multa bafta, oricum!

  • Florea Cristian 12 Noi 2010, ora 15:19

   nu neaparat. daca o sa facem astfel de intalniri des (bineinteles, depinde si donatiile de carti pe care le primim), n-or sa treaca nebagate in seama, cel putin asa cred.

   multumesc pentru comentariu!

   • Corutiu Tudor 15 Noi 2010, ora 10:02

    Intr-adevar! Ma bucur sa vad un spirit atat de optimist! Ati reusit sa luati legatura cu cineva din presa pentru publicitate?
    Ar fi o idee buna si sa convingeti cateva celebritati culturale locale sa participe …

   • Florea Cristian 15 Noi 2010, ora 15:00

    din presa s-ar putea sa avem ceva reprezentanti, iar la celebritati culturale nu m-am gandit. am sa discut. multumesc pentru idee.

 • Alex Dima 12 Noi 2010, ora 16:25

  Mie mi se pare o idee foarte buna. Te-ai implicat in organizare?

  • Florea Cristian 12 Noi 2010, ora 18:03

   cat de cat. deocamdata sunt implicat in promovare si sunt informat in legatura cu tot ce inseamna donati de carti sau altele. oricum, le-am spus fetelor ca daca au nevoie de ajutor trebuie doar sa-mi ceara. pana acum m-am implicat doar in legatura cu blogul lor. am facut ceva modificari. mai trebuie lucrat, dar sa mai gasim ceva timp.

 • Gabriela 12 Noi 2010, ora 21:45

  Trebuie să fac in asa fel incat sa VIN! :D

  • Florea Cristian 12 Noi 2010, ora 22:24

   mai ales ca tu ai pornit LU in Tecuci, nici nu ma gandeam ca nu poti veni :))

 • eaglestreet 15 Noi 2010, ora 21:35

  Am o problema cu blogul.Dami add la idu asta daca doresti:o riginal_nyke17

  • Florea Cristian 16 Noi 2010, ora 07:09

   trimite-mi un mail, te rog, cu problema ta. si ne vom descurca prin e-mail