1000 de clipuri video explică legislația țării pentru persoanele cu deficiențe de auz

Fundația Orange, împreună cu Asociația Națională a Surzilor din România (Filiala Buzău), au anunțat astăzi lansarea unei platforme care explică legislația României pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Platforma adună într-un singur loc peste 1000 de clipuri video pregătite pentru a fi înțelese de către cei care comunică în limbaj mimico-gesual. Totul a pornit de la gândul că persoanele cu deficiențe de auz pierd anumite drepturi și facilități pentru că nu sunt informate cu privire la drepturile pe care le au. Astfel acum au la dispoziție o serie de materiale ușor de înțeles care împarte legislația țării noastre pe categorii.

Platforma se numește Informare contra Discriminare și poate fi accesată dând click aici.

Las mai jos și declarația Anei Ion, una dintre beneficiarele platformei:

De când mă știu am plătit impozit pentru casă și pentru terenul pe care îl avem în curte, ca orice om. Numai că recent, fata noastră ne-a arătat site-ul Informare contra Discriminare și am văzut împreună câteva din filmările de acolo. Așa am aflat că legea în România spune că persoanele surde, ca mine și ca soțul meu, sunt scutite de impozitul pe casă și pe teren. Chiar a doua zi am fost împreună la primărie, am depus toate actele și nu mai e nevoie să plătim nimic.

Mi se pare grozav că încep să apară din ce în ce mai multe oportunități în mediul digital pentru persoanele cu handicap și că tot mai multe branduri au grijă să-și îndrepte atenție către astfel de persoane. Felicitări, Fundației Orange, pentru finanțarea proiectului! 👍🏼

Leave a Reply