Less is more

Eşti relativ nou pe internet, tocmai ai descoperit site-uri ca Facebook, Twitter sau HI5 şi vrei să-ţi faci, cu ajutorul lor, prieteni REALI.

Lăsând hi5-ul la o parte, pentru că l-am criticat la infinit şi pentru că e plin de cocalari şi piţipoance, ajungem în stadiul în care pe tine nu te cunoaşte nimeni, tu la rândul tău nu cunoşti nimic, dar ai nevoie de prieteni de încredere cu care să schimbi una-două vorbe la o cafea. Simţi nevoia ca aceşti prieteni să-i faci cât mai repede şi te gândeşti că Facebook-ul e calea cea mai potrivită.

Iniţial îţi trece prin gând să dai 1000 de Friend Request-uri pe Facebook şi să aştepţi să-ţi dea accept. Apoi, treci la pasul doi în care le trimiţi fiecăruia câte un Private Message în care îi întrebi tot felul de chestii până ajungeţi să vă întâlniţi face2face şi să decideţi să fiţi prieteni.

Planul tău e destul de bine pus la punct. Ai timp de pregătire, conţine acţiune, suspans, intrigă, sfârşit şi tot tacâmul. Dar te întreb eu pe tine şi pe planul tău: cum naiba ţii tu legătura cu toţi ăia 900 care îţi dau ţie accept? Le ţii minte răspunsurile mailurilor la toţi astfel încât discuţi cu ei ca şi cum ar fi numai unul? I don’t think so.

În cazul de faţă, less is more, în sensul că dacă ai mai puţini prieteni pe reţelele sociale, automat ai mai multe şanse să-i cunoşti pe toţi bine. Atât de bine încât să-i poţi face prieteni şi în viaţa personală, nu doar în cea virtuală. Şi cu cât eşti înscris în mai multe reţele sociale, cu atât e mai greu să le ţii evidenţa tuturor. Deci, e mai greu să îţi faci prieteni reali.

Totuşi, într-o lume în care preferi să vezi omul înainte să decizi dacă să-ţi fie prieten sau nu, pentru că nu ştii ce se ascunde în spatele monitorului, lasă naibii datingul pe net, bagă-ţi 1000 de prieteni pe Facebook, după care apucă-te de jucat FarmVille că şi-aşa nu te bagă nimeni în seamă.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Madalin 6 Dec 2009, ora 20:37

  Aşa e şi pe twitter, less is more, cu cât urmăreşti mai multe persoane cu atât e mai greu să le cunoşti pe fiecare în parte
  .-= Ultimul articol al lui Madalin – 10 tipsuri pentru o vacanta la ski reusita =-.

 • cristinapk 7 Dec 2009, ora 00:37

  :-b mi se pare o tampenie sa incerci sa-ti faci prieteni pe net. mai degraba te duci la un meeting si de acolo tii legatura cu mai multi.

  agh, sunt atatea dezavantaje
  .-= Ultimul articol al lui cristinapk – M-AM MUTAT =-.

 • cristinapk 7 Dec 2009, ora 00:39

  @Madalin sau poti sa urmaresti 234454363465 persoane si sa te intereseze doar noutatile, nu si indivizii. ( +poti sa ai si prieteni care au cont pe twitter)
  .-= Ultimul articol al lui cristinapk – M-AM MUTAT =-.

 • Desdemona 7 Dec 2009, ora 03:23

  Sincer mie mai mult imi place Happy Aquarium pe facebook. Plus ca tin facebookul pentru a pastra legatura cu fostii colegi din Italia, care nu au auzit de yahoo sau msn si stau numai pe facebook. A, si recunosc ca am dat nu stiu cate friend requesturi dar am avut un motiv bun- sa imi fac colegi de acvariu sa castig mai multi banuti la joc :D :-:

  • Grim_Cris 7 Dec 2009, ora 08:28

   n-am incercat Happy Aquarium. Ma apucasem deja de FarmVille si am zis ca nu mai am timp de inca unu

 • Andrei 7 Dec 2009, ora 17:54

  „bagati”???? baga-ti, nu crezi?

  • Grim_Cris 7 Dec 2009, ora 18:32

   my bad. m-am grabit

 • Marian 7 Dec 2009, ora 23:06

  Am 11 prieteni pe hi5 si 4 pe facebook. Sunt cool. :>

  • Grim_Cris 8 Dec 2009, ora 06:12

   vai, cati? :O .. mama .. dar cum ii poti numara pe toti? :))

 • Ioana 8 Dec 2009, ora 08:13

  Pe Facebook nu dau accept decat daca ii cunosc pe oamenii respectivi. Nu are niciun rost sa ii lasi pe toti sa-ti vada profilul daca nu te intereseaza persoana lor.:-??
  .-= Ultimul articol al lui Ioana – Mi se întâmplă ceva îngrozitor =-.

  • Grim_Cris 8 Dec 2009, ora 15:24

   daca inca nu-i cunosti n-ai de unde sti daca te intereseaza persoana lor sau nu :> si..daca nu joci FarmVille