Am cunoscut oamenii din spatele Leului Curajos, cel care dă putere copiilor bolnavi de cancer

Așa cum ți-am mai spus și în trecut, am desfășurat alături de Fundația Vodafone România un proiect numit „Jurnal de Bine”, cu ocazia relansării blogului lor. În cadrul proiectului, am străbătut țara în lung și-n lat și-am cunoscut oamenii din spatele unor inițiative grozave, în care Fundația Vodafone România s-a implicat. După fiecare loc vizitat a rezultat un clip video, din care se poate înțelege mai bine despre ce este vorba în proiect și cum contribuie el la ajutorarea comunității.

Astăzi vreau să-ți povestesc despre Leul Curajos, o inițiativă a Asociației Little People, gândită pentru a le da putere copiilor bolnavi de cancer din România.

Pentru mine, povestea a început într-o cafenea, unde voluntarii Little People m-au pregătit pentru ceea ce urma să fac pentru prima dată în viață: o vizită într-o Secție de Oncologie pentru copii. Intrând pentru prima dată într-o astfel de secție, pregătirea a fost mai mult decât binevenită. Voluntarii Little People, cei care în fiecare zi au grijă să le facă viața mai bună copiilor internați în secție, mi-au spus că cel mai important lucru pe care pot să-l fac atunci când întâlnesc copiii care suferă de cancer este să mă comport cu ei așa cum mă comport cu orice alt copil. Important e să le transmit faptul că sunt copii normali, iar boala este doar o etapă peste care oricum vor trece.

Cu acest gând, am pășit în secție mai încrezător și mai pregătit pentru ceea ce urma. Am reușit, cu ajutorul voluntarilor, să-mi stăpânesc emoțiile și să nu le dau copiilor impresia că mă comport altfel cu ei pentru că sunt bolnavi. Astfel, joaca și discuțiile au avut loc fără niciun fel de barieră. Și-am stabilit că într-o zi o să mai revin și o să continuăm joaca. Mai ales că am fost provocat la un meci de fotbal pe calculator, pe care n-am apucat să-l onorez, dar despre care mi s-a spus din start că nu am nicio șansă să-l câștig.

Așa cum o să vezi în clipul de mai jos, Leul Curajos, alături de voluntari Little People, au scopul de a-i face pe copii să se simtă mai siguri pe ei, să prindă curaj în lupta cu boala, să înțeleagă ce li se întâmplă și să știe că au în jurul lor o mână de oameni pe care se pot baza oricând.

One Response

  1. Adin 6 martie 2018

Leave a Reply