Am vizitat Liceul Samus, locul unde copiii cu deficiențe sunt pregătiți pentru viață

Alături de prietenii de la Fundația Vodafone România am fost la Cluj-Napoca, la Liceul Tehnologic Special Samus, unde elevii cu deficiențe de atenție sau de gândire învață (în ritmul lor) cum să scrie, să citească, dar și cum să se integreze în societate sau cum să practice anumite meserii.

Fundația Vodafone România a ajutat la amenajarea unei săli multimedia pentru copiii care învață acolo, așa că am mers s-o vizităm. Când am ajuns în sală și-am văzut câtă veselie și bună stare este, m-am înscris alături de copii la joc. Ce-a ieșit, poți vedea în clipul de mai jos.

 

La Liceul Tehnologic Special Samus, elevii cu deficiențe primesc educarea și instruirea de care au nevoie pentru a se integra social și profesional. Iar mulțumită noului centru multimedia, programele de studiu pot fi personalizate, în funcție de nevoi.

412 copii. Un centru gândit special pentru ei. O altă poveste cu final fericit în jurnalul nostru: http://bit.ly/Grupul-Scolar-Samus

Posted by Fundatia Vodafone Romania on Friday, May 5, 2017

Cel mai mare avantaj pe care îl aduce sala multimedia este faptul că elevii din cadrul liceului pot beneficia de programe de studiu personalizate. Iar învățarea prin jocuri gândite special pentru ei îi ajută să rețină mai ușor și să-și dezvolte abilități pe care ei le deprind mai greu.

Mi se pare grozav că, încă o dată, tehnologia folosită cum trebuie ajută la o învățare mai bună, dar și că profesorii coordonatori s-au adaptat tendințelor, schimbând modul lor de lucru în beneficiul elevilor.

Apropo, clipul de mai sus face parte dintr-o serie realizată alături de Fundația Vodafone România cu ocazia reorganizării blogului lor. Poți vedea și alte clipuri din cadrul proiectului aici.

2 Comments

  1. Eugen 9 iunie 2017
    • Cristian Florea 12 iunie 2017

Leave a Reply