Limitează aplicațiile care folosesc internet pe laptop

În scurta vacanță petrecută recent în Sicilia, în urma căreia am făcut clipul de aici, am testat o aplicație pentru laptop care să mă ajute să decid ce procese au voie să folosească internetul și care nu au voie s-o facă.

De ce ai vrea să limitezi aplicațiile care folosesc internet?

Ar fi două variante:

  1. Ori folosești o rețea WiFi care merge îngrozitor și nu vrei să mai iei din banda de internet cu aplicații și procese de care nu ai nevoie;
  2. Ori folosești un hotspot și nu ai vrea să-ți consumi tot internetul de pe telefon cu aplicații și procese de care nu ai nevoie.

Cele două limitări de mai sus au logică atunci când nu ești acasă sau la birou, deci internetul pe care-l folosești s-ar putea să nu aibă o viteză prea bună și s-ar putea să nu fie nelimitat.

Am testat aplicația, am văzut că și-a făcut treaba foarte bine, așa că am decis să scriu despre ea, în speranța că le va fi utilă și altora.

Aplicația se numește TripMode, este disponibilă atât pentru MacOS, cât și pentru Windows și poate fi descărcată de aici. Aplicația are un one-time fee de 7.99 €, dar își merită banii din plin și poate fi testată timp de 7 zile înainte de a o achiziționa.

Limitează aplicațiile care folosesc internet pe laptop 1 | Cristian Florea

Cu TripMode nu numai că limitezi ce aplicații și procese folosesc internetul, dar poți vedea în timp real și cât internet ai consumat de când ai activat-o, ca să știi dacă mai poți consuma sau nu.

Așa mi-am dat seama și că sunt multe procese care consumă internet pe laptop și despre care nu știam, cum ar fi verificările actualizărilor unor aplicații pe care le folosesc rar și care nu trebuie să fie deschise ca să caute update-uri.

Cu TripMode, când sunt în deplasare, îi dau voie doar doar Chrome-ului să folosească internet, ca să fiu sigur că profit de toată viteza posibilă a internetului. :D

Din păcate, nu există încă o soluție care să limiteze ce aplicații folosesc internet pe iPhone, dar măcar știi că atunci când ai de lucrat pe laptop vei putea beneficia de tot internetul disponibil în direcția în care ai tu nevoie.

Leave a Reply