LinkedIn introduce opțiunea Open for Business pentru consultanți și freelanceri

Când am deschis ieri contul de LinkedIn am observat că-mi apare o opțiune nouă numită Open for Business. LinkedIn mă întreba dacă vreau să adaug în profilul meu faptul că sunt deschis la colaborări și-mi dădea opțiunea de a adăuga câteva informații despre experiența mea.

Lucrul acesta era afișat chiar pe profilul meu, imediat sub nume. Am dat click pe butonul acela pentru a-mi seta serviciile pe care le ofer și mi-au apărut mai multe detalii despre asta:

LinkedIn introduce opțiunea „Open for business” pentru consultanți și freelanceri

Am setat totul, iar acum lucrurile arată așa:

LinkedIn introduce opțiunea „Open for business” pentru consultanți și freelanceri

Cred că acest câmp e util pentru cei care oferă servicii în sistem de freelancing, pentru că poți fi descoperit de potențiali clienți care au nevoie fix de serviciile pe care le oferi tu. Mai mult, ai opțiunea de a da voie oricui să-ți trimită mesaj, fie că sunteți conectați sau nu, tocmai pentru a ușura posibilitatea de colaborare.

Am căutat mai multe informații pe net pe tema asta și se pare că funcția Open for business a fost lansată pentru un număr limitat de oameni în iulie 2019, iar de-atunci o tot introduc treptat pentru mai multe conturi.

Mai mult, se pare că poți filtra căutările de pe LinkedIn în așa fel încât să-ți arate persoanele în funcție de serviciile pe care au declarat că le oferă. Așa am văzut că printre cei cu care sunt eu conectat există am peste 60 de persoane care au declarat că oferă servicii de marketing, deci e o funcție care sigur a apărut recent pentru mai mulți români.

Ca să vezi dacă ți-a apărut și ție această funcție, e de-ajuns să intri pe profilul tău de LinkedIn și să vezi dacă ești rugat să-ți adaugi serviciile printr-un buton afișat imediat sub numele tău. Dacă nu-ți apare, LinkedIn a făcut un formular prin intermediul căruia poți cere acces la funcția „Open for business”, ca să nu mai aștepți să fie activată pentru toată lumea.

Iar dacă încă nu ne-am conectat pe LinkedIn, hai s-o facem. Aici e contul meu. 😁

Dacă vrei să citești și alte articole scrise de mine despre LinkedIn, click aici.

No Responses

Leave a Reply