Cum să fii sigur că nu te sună nimeni când faci un live pe Facebook

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă dacă te sună cineva în timp ce faci un live pe Facebook? Răspunsul e simplu: live-ul tău se pune pe un fel de hold până când reușești închizi apelul. Dar ce faci dacă vrei să fii sigur că nu te întrerupe nimeni? Există două soluții, care diferă în funcție de tipul de rețea pe care-l folosești pentru a face live-ul:

1. Dacă transmiți live pe Facebook folosind o rețea WiFi, poți pune telefonul pe AirPlane Mode, apoi poți reactiva WiFi-ul. O să vezi că deși ești în AirPlane Mode, telefonul tău se poate conecta la o rețea wireless fără probleme. AirPlane Mode-ul blochează toate apelurile, iar WiFi-ul te ajută să faci live-ul.

2. Dacă transmiți live pe Facebook folosind rețeaua celulară de date, soluția e puțin mai complicată. Nu poți activa rețeaua celulară de date cât timp este activat AirPlane Mode, așa că trebuie să faci altceva ca să blochezi apelurile. Soluția se numește „Redirecționare apeluri”. Practic, activezi în telefon setarea care redirecționează toate apelurile care vin către tine. Și dacă nu vrei să îi sune telefonul altcuiva când cineva încearcă să te apeleze pe tine, poți trece un număr incomplet acolo. Adică să redirecționezi toate apelurile către numărul 072212345, care sigur nu va duce nicăieri.

Funcția de Redirecționare apeluri se găsește pe iPhone la Configurări – Telefon – Redirecționare apel, iar pe telefoanele cu Android la Setări – Setări Apeluri – Apel vocal – Redirecționare apel.

Într-adevăr, soluția a doua poate fi folosită și atunci când transmiți de pe o rețea WiFi, numai că fiind mai greu de activat, m-am gândit că s-ar putea să-ți convină mai mult să folosești situația 1 în anumite cazuri. :D

2 Comments

  1. Cristina 20 noiembrie 2016
    • Cristian Florea 21 noiembrie 2016

Leave a Reply