Un lucru fain în urma celui mai mare desen GPS din țară, făcut în totalitate pe bicicletă

Sâmbătă s-au întors cei 4 cicliști care, la inițiativa Ciuc Radler de a încuraja un stil de viață activ, au făcut cel mai mare desen GPS de la noi din țară, parcurs în totalitate pe bicicletă. Este vorba despre o lămâie, pe care au desenat-o în 29 de zile de pedalare. În total, și-au învârtit roțile pe 2500 de kilometri, cam cât e de mers din București până în Londra.

Când am fost sâmbătă să-i aștept pe cei 4 alături de prieteni și alte rude de-ale lor, mi-a plăcut un lucru pe care l-a zis cineva de-acolo: Știi ce ziceau că-i foarte fain? Că se întâlnesc pe drum cu cicliști care se alătură grupului doar așa, pentru că-i văd că pedalează și vor să-i susțină.

Și mi-am amintit că atunci când mi-am cumpărat eu bicicleta și m-am apucat de pedalat prin oraș, am rămas plăcut impresioant de atitudinea cicliștilor din București. Mulți mă salutau doar pentru că mergeam amândoi pe două roți, fără să ne cunoaștem sau să ne îndreptăm în aceeași direcție. Pur și simplu era de-ajuns că făceam același tip de mișcare. Și fix același gen de comportament l-au găsit și cei 4 pe traseu, niște oameni care pe lângă faptul că adoră să pedaleze, adoră și să încurajeze acest gen de mișcare și-i respectă pe cei care practică acest sport.

Ca să înțelegi mai bine ce-au însemnat cei 2500 de kilometri pentru cicliștii „Ciuc Radler România Activă”, uite aici un infografic făcut la finalul cursei.

Basic RGB

 

Și, bineînțeles, câteva poze de finish. :D

P.S.: Iar aici găsești un fel de live blogging făcut de pe traseu, cu poze, clipuri și tot ce trebuie.

One Response

  1. Ema Georgescu 20 august 2015

Leave a Reply