Lumea mea

He he .. ma trezesc. Azi e joi..de ce? Ca asa vreau eu. Azi nu sunt Grim .. ma cheama :-? Carl … raspunsul la intrebarea „de ce?” este aceeasi.
Carl se trezeste la ora zece astazi dupa o noapte pierduta pentru a-si pregati programul din marea joi. Azi e marea joi pentru el datorita faptului ca e a 5-a joi de cand s-a uitat ultima data la sarbatorile din calendar. Azi nu e nicio sarbatoare speciala…e pur si simplu Marea Joi tot pentru ca asa vrea el.
Se ridica din pat, se aranjeaza si e gata de drum … Ce avea de facut azi? Trebuia sa mearga la scoala dupa care sa iasa cu prietenii si sa se simta bine.
Pleaca inca adormit spre liceu. Pe o trecere de pietoni era sa fie lovit de masina. Tipa nervos la soferita si isi continua drumul. Incep claxoanele. Masina respectiva nu se mai misca. Se apropie de geam. O vede, era mama lui Tudor, nervoasa, cu lacrimi in ochi si cu privirea indreptata spre nicaieri. Carl ii bate in geam. Femeia lasa geamul in jos, dupa care ii deschide usa din dreapta, baiatului. Acesta se urca usor in fata de parca s-ar fi dus spre rau. Incearca sa-si ceara scuze pentru faptul ca a fost mototol pe trecerea de pietoni si ca era sa fie calcat de dansa. Nu primeste niciun raspuns…femeia era prea pierduta ca sa se mai gandeasca la asemenea lucruri.
Masina porneste…mama se indreapta incet spre prima parcare. Nedumerit, Carl o intreaba pe d-na Popescu unde este Tudor. Aceasta ii raspunde cu o voce tremuranda si cu o privire blanda ca a plecat de acasa. S-au certat cu o seara in urma si dimineata era de negasit. Carl a ramas socat. A deschis portiera si a tulit-o pe trotuar, atat de repede incat mama lui Tudor nu stia incotro a luat-o.
Ajunge intr-un cimitr de masini. Il vede pe Tudor si ii spune ca tocmai s-a intalnit cu mama sa si ca este foarte ingrijorata. Acesta ii reaminteste de Marea Joi .. astazi trebuiau sa-si creeze lumea lor. Azi trebuiau sa se intalneasca si sa se gandeasca fiecare la cum ar putea arata o astfel de lume. O lume construita de mintea fiecaruia, cu bune, cu rele, cu parinti, cu prieteni si cu tot ce voia fiecare…

P.S.: Aceasta nu este povestirea niciunui film, nu este nicio scriere literara (sa nu aveti pretentii la timpuri puse corect, virgule sau alte semne de punctuatie), ci pur si simplu este o chestie pe care mi-am imaginat-o si mi-a venit s-o scriu. Initial a fost o scriere SF (la fel de home made ca si aceasta) dar am renuntat la ea din motive pe care nici acum nu mi le explic.
P.P.S: Tu ce-ai face daca ti-ai crea lumea ta? Cum ar arata? Te-ai simti bine in ea sau te-ai plictisi la un moment dat?

10 Comments

  1. TheBes7 18 noiembrie 2008
  2. CarmenPunkGirl 18 noiembrie 2008
  3. Cristian Florea 18 noiembrie 2008
  4. Perfu 19 noiembrie 2008
  5. Cristian Florea 19 noiembrie 2008
  6. Lilly 19 noiembrie 2008
  7. Lilly 19 noiembrie 2008
  8. Cristian Florea 19 noiembrie 2008
  9. Cristian Florea 19 noiembrie 2008
  10. Invo4u 20 noiembrie 2008

Leave a Reply