Manual introductiv: Cum să devii părinte

Era programat să urmez lista în ordinea apariţiei subiectelor de discuţie, dar şi să scriu măcar unul sau două articole între fiecare idee propusă în listă. Sincer să vă spun, când am văzut propunerea lui DrCriss, am renunţat şi la reguli şi la tot.

El vrea să ştie cum am putea învăţa să fim părinţi. Bineînţeles, ghiduri există peste tot, dar la ce ne trebuie tutoriale când ne putem extrage singuri propriile idei principale din munca de a fi părinte.

Am să vă rog să ne spuneţi (din experienţa cu părinţii voştri, sau, pentru cei mai mari, cu copiii voştri), un sfat esenţial pe care trebuie să-l luăm în considerare în momentul în care vom fi şi noi părinţi. Spuneţi o idee (sau mai multe) despre munca de a fi părinte sau despre părintele perfect.

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • gaby 27 Sep 2010, ora 08:45

  interesant articolul… hmm, cred ca pentru ca un parinte sa fie perfect, este necesar ca intre el si copilul sau sa existe o relatie mai mult de prieten-prieten si mai putin de parinte copil. asta pentru ca intre cei doi sa nu existe dificultati de comunicare.

 • articole copii 27 Sep 2010, ora 12:28

  Si eu cu mama mea suntem mai degraba ca 2 prietene bune, decat mama si fiica, dar mi-as dori cateodata sa-mi fie mai mama decat prietena!

 • Malina 27 Sep 2010, ora 21:40

  eu stiu una si buna: parintii trebuie sa ii asculte pe copii :) ! daca nu mereu, macar din cand in cand.

  • Florea Cristian 28 Sep 2010, ora 07:11

   da, asta mi se pare normal. sa-i asculte si sa-i inteleaga. dar nu mereu, ci doar din cand in cand. ar fi absurd ca parintii sa-si asculate copiii cand acestia vor sa distruga casa :))

 • Mobila copii 30 Sep 2010, ora 22:43

  Parintele perfect este parintele care iubeste cu adevarat, care stie sa ierte dar care stie si sa disciplineze in dragoste, nu in momentele de furie, ca atunci disciplina nu-si atinge scopul dorit!

  • Florea Cristian 1 Oct 2010, ora 07:05

   daca aveai un username normal iti lasam link-ul, ca ai publicat un comentariu destul de pertinent. data viitoare fi mai atent.

   parintele perfect cumpara mobila de la voi, nu?

 • Noni 8 Oct 2010, ora 17:03

  In primul rand nu exista parinte perfect. Dar mi se pare foarte greu sa tii echilibru intre blandete si severitate, excesul din fiecare poate dauna in formarea persoanlitatii. Uni cred ca daca poti sa oferi tot ce are nevoie material unui copil esti parintele perfect, dar totusi necesitatile unui copil depasesc starea materiala, iubirea si tandretea nu poate fi inlocuita de nici o suma de bani.