Maşina!

Se ia o doamnă cu vreo 50 de primăveri în spate. Se ia un căţeluş de câteva luni de zile (poate un an). Se leagă prin simplul fapt că acel căţeluş aparţine doamnei.

I-am surprins pe trotuar într-o zi normală. La un moment dat, căţelul încearcă să traverseze (a se adăuga faptul că tanti aia nu-l ţinea pe cuţu în nicio lesă) şi, văzând că e frumoasă strada, a continuat să meargă pe-acolo. Nu trecea nicio maşină, probabil şi de-aia căţelului îi plăcea strada.

Când a observat, doamna a ţipat: „Vezi că trece maşina pe-acolo, ai grijă”. Practic, vorbea cu acel căţel ca şi cum ar fi fost un copilaş care avea nevoie de educaţie.

Trebuie să vă amintesc faptul că animalele (în special căţeii) nu vorbesc? Şi că nu înţeleg ce spui?

Una e când îl dresezi ca la „şezi” să şadă, ca la „nu” să ştie că e interzis şi aşa mai departe, iar alta e când îi spui că pe-acolo trec maşini. Ce-ar fi trebuit să facă acel căţel în momentul respectiv? Să-i latre: „Ştiu, femeie, stai că mă întorc acum pe trotuar”?

Ar trebui sa se inventeze materia câinească la scoala, iar doamna asta sa fie profesor universitar.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Beta - Gaming Arena 4 Noi 2010, ora 16:56

  Oamenii se atașează de animale, mai ales după o perioadă îndelungată și le tratează precum o ființă normală. Cam asta ar fi explicația!

  Se aplică în special persoanelor cu ceva vechime..

  • Florea Cristian 4 Noi 2010, ora 17:02

   de-aia am subliniat ca acel catel era mititel, ca n-avea timp sa se ataseze de el atat de mult. si chiar daca s-ar fi atasat, tot exagerat mi se pare

 • Adrian 9 Noi 2010, ora 17:13

  Cainele care l-am avut inainte de cel pe care il am acum, ma intelegea doar din priviri sau semne. Stia membri familiei dupa nume, etc :)

  Si da, o data ce ai un caine si te ocupi de el chiar doar 4-5 luni, ii vorbesti normal, chiar daca el nu intelege tot ce-i spui. Pentru ca in final nu esti robot si nu il vezi ca pe un robot sa-i dai doar comenzi de genul „sezi, stai, n-ai voie, inapoi!”

  Ce este de condamnat este faptul ca nu il tinea in lesa intr-o zona unde poate scapa usor in fata unei masini, aici pot spune ca este vorba de o doza destul de mare de iresponsabilitate.

  Nu ai vazut niciodata un caine care sa stea la semaforul rosu si sa traverseze doar la semaforul verde ? (desi ei nu disting culorile)

  • Florea Cristian 9 Noi 2010, ora 17:24

   nu, asta n-am vazut, dar sunt constient de faptul ca un caine dresat ar putea face asta, cu toate ca nu distinge culorile

   • Adrian 9 Noi 2010, ora 17:28

    Partea interesanta este ca era un caine vagabond, fara stapan. Cum a invatat sau cine l-a invatat ramane un mister :) .

   • Florea Cristian 9 Noi 2010, ora 17:40

    la cat a umblat pe strazi, a reusit sa-si dea seama singur ca atunci cand arata omuletul care merge nu vine nicio masina. zic si eu :-??