Linia fină dintre a merge și a nu merge la școală

Pentru cei mai mulți dintre noi, accesul la educație nu a reprezentat vreodată o problemă. Și nici măcar o provocare. Am știut dintotdeauna că la 6 – 7 ani o să devin elev și că voi face asta mult timp de-atunci încolo. Nu m-am gândit niciodată să renunț la educație și n-am avut în jurul meu oameni care să facă asta.

În schimb, sunt familii pentru care situația este puțin diferită, pentru că accesul la educație este unul dintre lucrurile care se țin cel mai greu pe lista de priorități. Asta se întâmplă în special atunci când resursele materiale sunt reduse și trebuie găsite surse externe de finanțare.

În cadrul proiectului Jurnal de Bine, pe care l-am desfășurat împreună cu Fundația Vodafone România, cu ocazia reorganizării blogului lor, am avut ocazia de a cunoaște două dintre familiile beneficiare ale proiectului Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Școală.

Proiectul oferă burse familiilor nevoiașe cu scopul de a le ajuta să treacă mai ușor peste greutățile și piedicile pe care le întâlnesc în sistemul de învățământ românesc. Inițiativa ne-a fost prezentată de Sorin Marinescu, care are în grijă peste 200 de familii din toată țara și care mi-a plăcut din prima secundă, pentru inima mare pe care o are și pentru implicarea deosebită (dincolo de „fișa postului”) în activitățile pe care le desfășoară. O să-ți dai seama de aceste lucruri urmărind clipul de mai jos, pe care l-am făcut în cadrul proiectului:

Bursele Școlarilor

Sorin Marinescu ajută o mulțime de familii nevoiașe și face mai mult decât i se cere, ca asistent social. Pentru că #enormal și pentru că, așa cum am învățat de la el, să faci bine îți face bine.
Urmărește în clipul de mai jos povestea lui și a două dintre famillile în care se implică. Iar dacă vrei să afli mai multe detalii, te așteptăm pe Jurnal de Bine: http://bit.ly/Bursele-Scolarilor

Posted by Fundatia Vodafone Romania on Friday, September 1, 2017

Nu ai nevoie de foarte mulți bani ca să poți face un bine. Uneori e nevoie doar de-o vorbă bună sau de un prieten care poate dona o butelie, o pereche de încălțăminte sau un telefon mobil care stă aruncat prin casă. Ceea ce pentru unii dintre noi e ceva uzual, pentru alții ar putea fi acel ajutor de care au nevoie ca să pornească pe un drum mai bun.

Iar dacă pentru unii dintre noi nu a existat niciodată discuția pe tema „a merge sau a nu merge la școală”, gândește-te că sunt sute de familii în România pentru care există o linie foarte de fină între cele două situații, iar un mic ajutor poate face diferența între a continua studiile sau a renunța la ele.

Leave a Reply