Merită sau nu să fim competitivi?

De multe ori suntem puşi în situaţia de a fi competitivi. Fie că este un concurs oficial sau pur şi simplu o întrecere organizată deodată, trebuie să demonstrăm că putem fi cei mai buni.

Dar oare merită să facem acelaşi lucru? Oare competiţia este cheia succesului? Eu nu cred.

Ei bine, poate aveţi impresia că am luat-o razna şi că debitez numai tâmpenii, dar competiţia nu e chiar atât de importantă într-un joc. Dar asta nu înseamnă că trebuie să dai frâu liber emoţiilor sau gândurilor de nereuşită, pentru că ele sunt calea către nerealizare, adică te vei duce de râpă.

Mulţi sportivi care au ajuns celebri au explicat faptul că dacă ai să-ţi doreşti să-l baţi întotdeauna pe coleg, n-ai să reuşeşti s-o faci niciodată. Sau o faci, dar nu aşa cum trebuie. Singurul tău adversar trebuie să fii tu însuţi!

Ceilalţi participanţi nu trebuie să existe. Trebuie să-ţi creezi în minte un concurs al tău în care te baţi doar cu tine. Atunci când vei reuşi să te depăşeşti pe tine însuţi vei vedea că pe ceilalţi participanţi i-ai lăsat de foarte mult timp în urmă şi că ai ajuns să termini primul fără măcar să-ţi fi dat seama.

Nu-i de-ajuns să câştigi şi atât. Trebuie să vrei mai mult de la tine. Deşi esti deja campion, trebuie să-l baţi şi pe celălalt „tu” astfel încât să fii campion suprem. E lesne de înţeles că celălalt „tu” evoluează odata cu tine şi că întotdeauna îţi va sta în cârcă. Dar cred că este cel mai bun mod prin care poţi câştiga un concurs aşa cum ar trebui: dând tot ce poţi, ba chiar mai mult.

Poate te ajută: public săptămânal un clip util pe YouTube.
Tags:
  1. Amindhuri duminică, 14 iunie 2009, 15:47
  2. RedAndBlue duminică, 14 iunie 2009, 15:06
  3. Serginho duminică, 14 iunie 2009, 17:57
  4. PanTeraS duminică, 14 iunie 2009, 19:11
  5. Alex luni, 15 iunie 2009, 0:08
  6. Cristian Florea luni, 15 iunie 2009, 10:59
  7. Vasi joi, 18 iunie 2009, 20:05

  Adaugă un comentariu