Mi-a mai fost îndeplinit un vis – QR Codes pe monumentele din Focșani

florea cristian qr codeAcum vreun an de zile ziceam că mi-aş dori câte un QR Code în dreptul fiecărei statui sau a fiecărui monument istoric mai important, pus în aşa fel încât toţi cei care scanează codul respectiv să afle ce e cu statuia sau clădirea aia acolo (din punct de vedere istoric, bineînţeles).

Era o idee care mi-a venit spontan şi care sunt sigur că este implementată pe-afară foarte mult. Voiam neapărat să fac aşa ceva în Focşani, dar din cauza BAC-ului şi a mutării la Bucureşti, n-am mai apucat.

Într-o zi, Tudor mi-a făcut o surpriză şi mi-a zis:

– Ştii ideea aia a ta cu codurile QR puse pe monumentele istorice mai importante?
– Da, zic.
– Cu ajutorul Asociaţiei Potpourri am obţinut toate aprobările de care aveam nevoie, iar isprava este deja ca şi realizată.

Nu ştiu dacă vă puteţi imagina reacţia mea, dar gândiţi-vă că am rămas, practic, cu gura căscată. Nu mai ştiam ce să zic şi pentru un moment chiar aveam impresia că visez, sau ceva de genul. L-am întrebat dacă-l pot ajuta cu ceva de la Bucureşti, dar mi-a zis că a reuşit el să se ocupe de toate.

Mâine, când ne întoarcem de la Suceava, o să ne oprim pe la Focşani ca să participăm la evenimentul de lansare al acestei minunăţii.

Tudor a numit-o Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online şi-o să ne vedem de la ora 14:00 la sediul Direcţiei pentru Cultură Vrancea, de pe Strada Nicolae Titulescu nr. 1, din Focşani.

Everybody is invited! Iar dacă o să mă vedeţi plin de emoţii pe-acolo, să ştiţi că n-am să ştiu să vă explic de ce.

Mi-ar plăcea să văd ideea asta implementată în cât mai multe oraşe. Dacă noi am reuşit, voi de ce n-aţi face-o? Cred că lui Tudor i-ar face mare plăcere să vă explice cum a reuşit să pună la punct proiectul.

P.S.: Avem şi prima apariţie în presă.

10 Comments

  1. sserbanro 2 februarie 2013
    • Cristian Florea 4 februarie 2013
  2. D-Petre 2 februarie 2013
  3. joculet0enervant 3 februarie 2013
  4. Catalinu 5 februarie 2013
  5. Liliana 5 februarie 2013
    • Cristian Florea 5 februarie 2013
  6. Liliana 6 februarie 2013

Leave a Reply